Osm posádek Peugeot Rally Cupu míří mezi jihomoravské vinice

Osm posádek Peugeot Rally Cupu míří mezi jihomoravské vinice

Zatím je na jihomoravských vinohradech v okolí Hustopečí klid. Ale už v pátek se mezi vinice vydají posádky 19. ročníku Agrotec Petronas Rally Hustopeče. Ojedinělá atmosféra je pro tuto soutěž typická, stejně jako krásné rychlostní zkoušky se šotolinovými úseky, které dnes z většiny rally mizí.

Seriál Peugeot Rally Cup je tradiční součástí mistrovství České republiky v rally a chybět nebude ani v Hustopečích. Ve startovní listině figuruje pět posádek s vozy Peugeot 208 Rally4, které doplní tři dvojice se starší, ale stále rychlou specifikací Peugeot 208 R2.

René Dohnal startuje v letošním roce díky vítězství v seriálu ERT se startovním číslem 1. Do Hustopečí se vrací po dvou letech a netají se rozporuplnými pocity. „Hustopeče pro mě vždycky byly nejoblíbenější soutěží a rád bych to tvrdil i nadále, ale po všem, co se stalo, je pro mě velkou otázkou, jak to na mě bude doléhat. Od té nešťastné nehody jsem tady nejel, honí se mi v hlavě spousty myšlenek a emocí. Nevím, co čekat, nejzásadnější ale bude v tomto případě psychika. Pojedu hlavně pro Rudu, aby věděl, že na něho všichni stále myslíme, a že nám chybí. Takže mi nejde o výsledek, spíš udělat tenhle krok, na který se dlouho chystám, abych mohl znovu říci, že Hustopeče miluju,“ uvedl René Dohnal, kterého naviguje Roman Švec.

Se startovním číslem 29 se v Hustopečích představí posádka David Štefan - Ondřej Vichtora. Tato dvojice se kromě vybraných domácích soutěží účastní také seriálu FIA European Rally Trophy, kde by ráda navázala na úspěch Reného Dohnala. „Rally Hustopeče jsou jedinečné svým charakterem a na tuhle soutěž se vždycky těšíme. Nemá být ani tak velké vedro, které bývá pod pálavskými vrchy opravdu kruté. Je to pro nás teprve druhý letošní start, v Krumlově jsem se trochu trápil, ale věřím, že v Hustopečích už pojedu ve svém obvyklém tempu. Konkurence bude silná, kromě umístění v cupu nám půjde také o hodnocení dvoukolek, a především o body do šampionátu ERT, poznamenal David Štefan.

Rychlostní zkoušky jsou stejné, některé se jedou v opačném směru než v minulém roce. Pouze starovická erzeta je zhruba z poloviny jiná, takže tam to bude hodně na rozpis. Už se moc těšíme,“ dodal jeho navigátor Ondřej Vichtora.

Filip Ocelka s Karlem Voltnerem jsou v osmém ročníku Peugeot Rally Cupu nováčky, ale na jejich jízdě to není znát. „Doposud jsme jezdili se slabším vozem a tomu musíme přizpůsobovat nejen můj jezdecký styl, ale především rozpis. Děláme postupné kroky, Hustopeče navíc moc neznám, jel jsem je celé jen jednou. Takže šotolina s výrazně silnějším Peugeotem pro nás bude velkou výzvou,“ prozradil Filip Ocelka.

„Parádní atmosféra, kompaktní formát podniku, krásné rychlostní zkoušky, které jsou navíc jen pár kilometrů od centra soutěže a k tomu úžasná krajina v okolí Pálavy. Vůbec se nedivím, že jsou Hustopeče jednou z nejoblíbenějších soutěží v naší republice. A těší mě početné zastoupení našich posádek,“ doplnil krátce ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

Startovní listina

1 René Dohnal – Roman Švec Peugeot 208 Rally4

29 David Štefan - Ondřej Vichtora Peugeot 208 Rally4

31 Filip Ocelka – Karel Voltner Peugeot 208 Rally4

37 Miroslav Číž – Jaroslav Novák Peugeot 208 R2

38 Nikola Mishev – Angel Bashkehayov Peugeot 208 Rally4

42 Jan Procházka – Richard Lasevič Peugeot 208 R2

43 Lukáš Krupička – Jindřich Horáček Peugeot 208 Rally4

47 Jakub Schimmer – Petr Janouškovec Peugeot 208 R2

Datum zveřejnění

14.6.2024

Zdroj informací

Stellantis

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 1.115 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál