Program pro mladé jezdce: Nico Pino absolvuje svou první sérii testů s vozem DS E-Tense FE21

Program pro mladé jezdce: Nico Pino absolvuje svou první sérii testů s vozem DS E-Tense FE21

Nadějný talent Nico Pino se v dubnu připojil k soutěžní odnoži DS Automobiles, aby absolvoval testy Formule E v rámci nového programu pro mladé jezdce, který spustila divize Stellantis Motorsport.

Chilanův testovací program začal úvodní sérií testů vozu DS E-TENSE FE21 druhé generace Formule E, která skončila 4. a 6. června na španělském okruhu Mallorca. Nico na této trati, která je pro vozy Formule E dobře uzpůsobená, předvedl několik skvělých výkonů a navzdory svému věku (19 let) se předvedl jako velmi všestranný a zkušený jezdec.

Nico Pino absolvuje od září další testovací program s vozem DS E-TENSE FE21 a poté usedne za volant aktuální 3. generace vozu DS E-TENSE FE23, který pilotují Jean-Eric Vergne a Stoffel Vandoorne v 10. sezóně Formule E s DS PENSKE.

Pod dohledem inženýrů a mechaniků z DS Performance, kteří se věnují speciálně jeho programu, má mladý Chilan ideální podmínky pro přípravu na nejvyšší kategorie motorsportu.

Nico Pino, účastník Stellantis programu pro začínající jezdce: "Posledních několik dní testování na Mallorce bylo velmi intenzivních a velmi produktivních. Být mentorován těmi nejlepšími na světě a připravovat se s nimi na další kroky v mé kariéře je jedinečná příležitost. Všichni pracujeme s naprosto stejnou motivací a to je pro mě velmi obohacující. Lekci za lekcí se navzájem lépe poznáváme a všichni sdílíme ambice dosáhnout něčeho většího!"

Klíčové výsledky od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 117 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 16 vítězství
  • 50 pódiových umístění
  • 24 pole position

Datum zveřejnění

12.6.2024

Zdroj informací

DS Automobiles

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 1.2281 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál