Citroën gratuluje: Duckar tým triumfuje na Rallye Dakar jako první 2CV v historii

Citroën gratuluje: Duckar tým triumfuje na Rallye Dakar jako první 2CV v historii

Tým složený z odhodlaných závodnic, Barbory Holické a Lucie Engové, a mechanika Tomáše Nerudy ukázal světu, že s necelými čtyřiceti koňmi, dvoukolkou s předním náhonem a úzkými pneumatikami lze zvládnout téměř nemožné. S odvahou a vytrvalostí čelily výzvám všech etap Rallye Dakar, překonávaly obrovsky náročný a proměnlivý terén a s úspěchem dojely do cíle této slavné soutěže.

Za neocenitelný přínos a oddanou práci v zákulisí týmu je nutné vyzdvihnout hlavního mechanika Tomáše Nerudu. Jeho odbornost a preciznost hrály klíčovou roli při překonávání technických výzev, čímž vytvořil základ pro úspěšné absolvování Rallye Dakar.

Citroën, který stál u zrodu projektu, vyjadřuje upřímné gratulace celému týmu k dosažení tohoto výjimečného milníku. Citroën se pyšní tím, že mohl být součástí tohoto dobrodružství a podpořit tým a jeho nadšení a odhodlání.

„Musely jsme stále vysvětlovat, že to není čtyřkolka, je to dvoukolka a s originálním motorem. Zdolaly jsme všechny výzvy, které nám Dakar připravil, i přes pochybnosti mnohých. Musely jsme hodně dopředu číst terén a plánovat, jakou stopu zvolíme. A i v hlubokých dunách, řečištích nebo kamenných polích jsme si vždy našly cesty, aby to naše autíčko zvládlo. Je to nádherný pocit, když víme, že jsme to dokázaly přes všechnu dřinu a i slzy, které za tím stály,“ vypráví Bára Holická při návratu do České republiky.

Citroën je přesvědčen, že se tento úspěch zapíše do kronik automobilového sportu jako nezapomenutelný okamžik, kdy legendární Citroën 2CV projel vůbec poprvé v historii tohoto automobilu (po čtrnácti neúspěšných pokusech) cílovou rampou Rallye Dakar.

Navíc s historicky první českou, ryze dámskou posádkou Holická-Engová, která startovala v této nejtěžší automobilové dálkové soutěže světa.

Gratulace směřují i k dalším českým posádkám, které dokázaly zdolat náročný terén Rallye Dakar, zejména pro Martina Macíka, vítěze Rallye Dakar.

Datum zveřejnění

23.1.2024

Zdroj informací

Stellantis

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2548 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál