Ambasodor DS AUTOMOBILES Jean-Eric Vergne

Ambasodor DS AUTOMOBILES Jean-Eric Vergne

Jean-Eric Vergne minulý víkend v Mexiku překonal symbolickou hranici 1 000 bodů v šampionátu ABB FIA Formula E.

Tento Francouz, jediný dvojnásobný šampion Formule E, zahájil svou kariéru v plně elektrickém šampionátu už v roce 2014

JEV, který je také ambasadorem DS Automobiles, nasbíral společně s francouzským prémiovým výrobcem úctyhodný počet titulů a pódií

Jean-Eric Vergne právě překonal další rekord. Jediný dvojnásobný šampion v historii Formule E se díky osmi bodům za šesté místo na Mexické E-Prix minulou sobotu stal teprve druhým jezdcem, který překonal hranici 1000 bodů získaných v čistě elektrickém seriálu.

Od svého debutu ve Formuli E se JEV stal jednou z hvězd tohoto sportu. V listopadu 2014 získal pole position při své první účasti v E-Prix na okruhu Punta Del Este v Uruguayi. Francouz pak pokračoval ve zdolávání vrcholů slávy. Zejména v letech 2018 a 2019, kdy se svým týmem získal dva tituly mezi jezdci, sehrál klíčovou roli k zajištění dvou konstruktérských titulů pro značku DS Automobiles, které je také ambasadorem.

Jean-Eric Vergne, klíčový představitel Formule E, dosud během 115 závodů nasbíral 33 umístění na stupních vítězů, 11 vítězství, 15 pole position a dva tituly jezdce. Těchto výsledků dosáhl převážně s týmem DS Automobiles během sedmi společných let (v 2. sezóně a poté od 5. až do současné 10. sezóny).

Společně se současným týmem DS PENSKE Jean-Éric Vergne stále dychtí po dalších úspěších a titulech, coby klíčová postava světově proslulého elektrického know-how společnosti DS Automobiles.

Příští E-Prix se uskuteční 26.-27. ledna v Diriyah v Saúdské Arábii.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: “Popsat JEVa je vlastně docela snadné: je to obrovský šampion a skvělý člověk! Jeho promyšleně odjetý závod v Mexiku je dokonalým odrazem toho, jakým způsobem zvládl svou skvělou kariéru. JEV napsal a stále píše jedny z nejkrásnějších stránek v historii Formule E, a tím i v historii motorsportu obecně. Doposud je jediným jezdcem, který získal dva tituly ve Formuli E. Vedle četných vítězství je tato významná bilance 1 000 bodů důkazem působivé konzistence, kterou vždy prokazoval během všech šampionátů, jichž se zúčastnil. JEV je skvělý člověk, protože je milou, čestnou a spolehlivou osobností, což je důvod, proč si ho společnost DS Automobiles vybrala jako ambasadora značky. Jsme hrdí na to, že s ním můžeme oslavit tento velký úspěch, a jsme přesvědčeni, že v budoucnu budeme mít možnost společně oslavit ještě mnohem více.”

Jean-Eric Vergne, šampion Formule E v letech 2018 a 2019: “Jedná se o milník, který ukazuje, do jaké míry se nám od roku 2014 daří. Jsem samozřejmě velmi hrdý na vše, čeho jsme za 10 let existence Formule E dosáhli, a to zejména díky týmu inženýrů, s nimiž jsem si vybudoval skvělý vztah založený na důvěře. Soupeření je nyní těsnější než kdykoli předtím, takže do toho budeme muset dát vše, abychom získali další tituly!”

Datum zveřejnění

20.1.2024

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2673 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál