TOYOTA GAZOO Racing se připravuje na zahájení Rallye Dakar 2024 v Saúdské Arábii

TOYOTA GAZOO Racing se připravuje na zahájení Rallye Dakar 2024 v Saúdské Arábii

Členové týmu TOYOTA GAZOO Racing (TGR) Dakar Team se připravují na zahájení Rallye Dakar 2024 v prvním základním táboře ve městě Alula na severu Saúdské Arábie. To proběhne 5. ledna prologem o délce 28 kilometrů. Na stanovišti je nyní všech pět vozů GR DKR Hilux EVO T1U a tým čekají povinné technické prohlídky.

Tým budou reprezentovat posádky ve složení Lucas Moraes a Armand Monleon, resp. Seth Quintero a Dennis Zenz – v obou případech v barvách Red Bull. Ve stájových barvách GR pojedou Giniel de Villiers a Dennis Murphy, stejně jako týmoví kolegové Saood Variawa a Francois Cazalet; resp. Guy Botterill a Brett Cummings.

Pětici posádek čeká 12 etap závodu Rallye Dakar 2024, počínaje prologem 5. ledna v okolí města Alula. Závod zakončí poslední etapa do pobřežního města Yanbu. Odpočinkový den je na programu 13. ledna v saudském hlavním městě Rijádu.

Alain Dujardyn, šéf týmu TGR W2RC: „Máme velkou radost z toho, že stojíme u samotného počátku nové dakarské éry TGR a týmu W2RC. Nejenže máme nový vůz GR DKR Hilux EVO T1U, ale i čtyři nové posádky, které za nás na Dakaru pojedou. Všem posádkám bych chtěl v nadcházejícím rallye popřát mnoho štěstí, zejména pak těm, které se zúčastní i dalších závodů v rámci sezóny W2RC. Máme skvělý vůz, což platí i pro náš technický tým. Nyní je již čas vyrazit závodit.“

Shameer Variawa, šéf týmu SVR: „Jako jezdec jsem úspěšně absolvoval dvě dakarské rallye, ale letos mám tu čest vrátit se nejen jako šéf týmu, ale i hrdý otec. Svůj první Dakar pojede můj syn Saood, a tak jemu osobně i Francoisovi přeji dobrý a čistý závod. Co se zbytku týmu týče, máme velkou radost z nasazení našich nových vozů GR DKR Hilux EVO T1U, které nyní poměří síly s konkurencí.“

Red Bull je znám coby významný podporovatel extrémních sportů, a jako takový proto dokonale zapadá do účasti týmu TOYOTA GAZOO Racing na Dakaru a v šampionátu W2RC. Rakouský výrobce energetických nápojů spolupracuje s TGR již od roku 2020; tato spolupráce zatím přinesla ovoce v podobě druhého týmového titulu na Dakaru v lednu 2022, resp. třetího v roce 2023.

SpeedMax je soukromou značkou společnosti CantuStore, která je největší multikanálovou platformou a leaderem mezi pneuservisy v Brazílii. SpeedMax podporuje nejlepší výsledky prostřednictvím nejvýkonnějších pneumatik vhodných pro všechny typy vozidel, od osobních vozů přes nákladní vozidla až po traktory; sortiment dále zahrnuje duše, resp. kola pro nákladní vozidla.

Tým dále podporují společnosti Innovation Group Services, Toyota Financial Services, Toyota Genuine Motor Oil, Eurol, Repsol Renewable Fuels, BF Goodrich, Sparco, Maxion Wheels a Kinto. Tým SVR je podporován společnostmi Jonsson Workwear, USN a Ingco.

Česká stopa

Poprvé v rámci lokálního týmu Toyota Gazoo Racing Czech se letos na start postaví také Tomáš Ouředníček s navigátorem Davidem Křípalem, kteří Rallye Dakar 2024 pojedou se závodním speciálem Toyota Hilux GR T1+.

Sledujte českou posádku Tomáš Ouředníček / David Křípal týmu Toyota Gazoo Racing Czech na Rallye Dakar 2024

www.ultimatedakar.cz

Datum zveřejnění

4.1.2024

Zdroj informací

TOYOTA GAZOO Racing

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2515 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál