DS Automobiles ukončila testy Formule E a získala cenné poznatky pro 10. sezónu

DS Automobiles ukončila testy Formule E a získala cenné poznatky pro 10. sezónu

Španělský okruh Ricardo Tormo opět hostil předsezónní testy šampionátu ABB FIA Formula E. První trénink, který se konal 24. října dopoledne, proběhl hladce, ale zbytek dne narušil požár baterie, který si vyžádal evakuaci okruhu a vynutil si přerušení testů na více než den a půl.

Po dokonale provedené bezpečnostní proceduře bylo testování obnoveno ve čtvrtek 26. října odpoledne a týmy mohly opět porovnávat své výkony.

Z hlediska DS PENSKE podaly oba vozy DS E-TENSE FE23 velmi slibné výkony. Jean-Eric Vergne, dvojnásobný šampion Formule E, a Stoffel Vandoorne, mistr světa z roku 2022, během posledního testování předvedli dobrou simulaci závodu a ukázali vynikající tempo.

Díky množství užitečných informací získaných během dvou dnů testování se nyní inženýři týmu soustředí na vylepšení, která je třeba provést před prvním závodem 13. ledna 2024 v Mexico City.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Předsezónní testy ve Valencii nám přinesly dva důležité poznatky. Prvním bylo, že bezpečnostní postupy pro baterie, které zavedla FIA a Formule E, jsou účinné. Úterní požár ukázal, že byly všechny postupy dokonale dodrženy, čímž se zabránilo ještě vážnějším škodám. Druhým zjištěním je, že náš tým odjíždí s pozitivními a užitečnými informacemi pro vývoj našeho vozu pro 10. sezónu. Sice jsme toho najezdili méně, než jsme očekávali, ale i tak jsme si mohli vyzkoušet spoustu věcí a domů se vracíme s jasnou představou o tom, co musíme v následujících týdnech udělat!“

Datum zveřejnění

27.10.2023

Zdroj informací

DS Automobiles

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2551 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál