Lucas di Grassi bude v nové závodní sezoně Formule E hájit barvy týmu ABT CUPRA

Lucas di Grassi bude v nové závodní sezoně Formule E hájit barvy týmu ABT CUPRA

Lucas di Grassi, nejúspěšnější jezdec v historii Formule E, se v nové sezoně, která odstartuje 13. ledna v Mexiku, vrátí na závodní okruhy jako člen týmu ABT CUPRA. Brazilec vytvoří společně se švýcarským jezdcem Nicem Müllerem novou jezdeckou dvojici týmu ABT CUPRA, který bude chtít v roce 2024 zlepšit své týmové výsledky.

Xavi Serra, vedoucí oddělení CUPRA Racing, k tomu říká: „Máme velkou radost, že Lucas di Grassi bude ve Formuli E závodit jako člen našeho týmu. V uplynulých deseti letech patřil v tomto mistrovství mezi nejlepší a našemu týmu v roce 2024 zásadním způsobem pomůže k lepším výkonům. Jeho zkušenosti, technické know-howa maximální vášeň pro Formuli E – to všechno jsou faktory, proč jsme se rozhodli, že Lucase získáme do našeho týmu. S Lucasem máme perfektního jezdce pro budoucnost.“

Dosavadní působení 39letého Brazilce ve Formuli E hovoří za vše. Lucas di Grassi získal nejvíce pohárů ze všech jezdců Formule E (40), největší počet vítězství (13) a nejrychlejších kol (12). Je jedním z pouhých dvou jezdců, kteří byli na stupních vítězů alespoň jednou v každé sezoně. Ve své třetí sezoně (2016/2017) získal titul mistra světa v hodnocení jezdců a o rok později slavil týmový mistrovský titul. Po sedmi letech s týmem ABT poprvé závodil za tým Venturi Racing a v letošním roce hájil barvy týmu Mahindra Racing. Pro novou sezonu se rozhodl vstoupit do týmu ABT CUPRA.

„Je to skvělý pocit závodit znovu ve Formuli E za tým ABT CUPRA,“ říká Lucas di Grassi. „Nejenže jsem s ABT získal dva tituly, ale také mám bezpočet zážitků se všemi lidmi, kteří v týmu pracují s tak obrovskou vášní. Z návratu po dvou letech mám obrovskou radost a opravdu se těším na vzájemnou spolupráci. Společně uděláme maximum pro to, abychom se krok za krokem vrátili k výsledkům, které si celý tým zaslouží.“

ABB FIA Formule E – první mistrovství světa FIA pro elektricky poháněné vozy a jediná disciplína motoristického sportu, která má od svého založení certifikaci o nulové emisní bilanci – se stejně jako značka CUPRA snaží dokázat, že elektrifikace je v dokonalém souladu se sportovními výkony. Závody Formule E jsou pořádány na městských okruzích v lokalitách, které patří mezi nejikoničtější na světě. Formule E přivádí pozornost k budoucnosti založené na udržitelnosti závodními vozy, které reprezentují vrchol z hlediska výkonnosti i hospodárnosti.

CUPRA přejde na elektrifikovanou produktovou řadu do konce tohoto desetiletí. Značka CUPRA je stejně jako organizátoři Formule E přesvědčena o tom, že je důležité poukazovat na problémy způsobované změnou klimatu.

Tým ABT CUPRA se s jezdcem Lucasem di Grassim za volantem těší na úspěšnou sezonu. CUPRA tak pokračuje v posouvání hranic pro výkony v motoristickém sportu a ve svých průkopnických snahách o zavádění nových formátů motoristického sportu, jejichž cílem je vytvářet nové emoce a zážitky.

Lucas di Grassi se poprvé představí v barvách týmu spolu s Nicem Müllerem na oficiálních testech mistrovství světa ABB FIA Formule E ve Valencii. Všichni jezdci, kteří se zúčastní mistrovství světa, se setkají ve Španělsku ve dnech od 23. do 27. října, aby se připravili na sezonu, která začne 13. ledna v hlavním městě Mexika. V dalším průběhu roku 2024 budou následovat závody ve velkoměstech na celém světě od Sao Paula až po Monako.

Datum zveřejnění

2.10.2023

Zdroj informací

Porsche Česká republika

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2448 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál