ROME E-PRIX: dva klíčové závody pro DS Automobiles

ROME E-PRIX: dva klíčové závody pro DS Automobiles

V sobotu a v neděli se v italské metropoli uskuteční 13. a 14. kolo deváté sezóny mistrovství světa ABB FIA Formule E.

Hrbolatá trať s četnými klopenými zatáčkami je 11 týmům na startovním roštu dobře známá a očekává se, že závody budou opět velmi těsné.

DS Automobiles a Jean-Eric Vergne stále bojují o titul mistra světa a do předposlední E-Prix sezóny míří s pevným záměrem získat další body.

Jean-Eric Vergne, který v prvním závodě v roce 2021 zvítězil a v roce 2022 skončil druhý, by měl předvést další skvělý výkon. Úřadující mistr světa Stoffel Vandoorne, který v roce 2021 také zvítězil, bude mít rovněž velkou motivaci dovést tým DS PENSKE k dalšímu umístění na stupních vítězů.

Před oběma závody se navíc uskuteční volný trénink věnováný testování nováčků („rookies“). Za volant vozu DS E-TENSE FE23 stáje DS PENSKE usedne Yann Ehrlacher, dvojnásobný šampion WTCR a vývojový jezdec na simulátoru DS.

Závody Římské E-Prix odstartují v sobotu 15. a v neděli 16. července vždy v 15 hodin středoevropského času.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Blížíme se k cílové rovince! Již za dva týdny dospěje tato napínavá a strhující 9. sezóna do finále. Náskok na vrchol bude náročné snížit, ale budeme bojovat až do konce, protože tým DS PENSKE stále bojuje s Jean-Ericem Vergnem o titul. Na závody v Římě jsme se tvrdě připravovali, takže máme velká očekávání! Naši jezdci tam už vyhráli s vozy jiných generací a mají z této trati dobrý pocit. S vysoce výkonným vozem DS E-TENSE FE23 a dvěma jezdci, kteří se na náročném okruhu cítí dobře, máme ten správný balíček pro dobrý výsledek!“

Datum zveřejnění

14.7.2023

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2367 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál