E-Prix Monaco: Fantastický boj pilotů DS Automobiles

E-Prix Monaco: Fantastický boj pilotů DS Automobiles

Nejprestižnější závod mistrovství světa ABB FIA Formule E se odehrál v sobotu v ulicích Monaka. Jean-Éric Vergne a Stoffel Vandoorne předvedli v devátém závodě sezony fantastický boj o pozice. Díky velmi solidním závodním výkonům si oba jezdci stáje DS PENSKE připsali důležité body do hodnocení jezdců i týmů.

Den nezačal pro značku DS Automobiles a jejího partnera PENSKE AUTOSPORT nejlépe. Kvůli náhlému poklesu teploty byl francouzský tým penalizován za příliš nízký tlak v pneumatikách. V důsledku toho byli Jean-Eric Vergne a Stoffel Vandoorne bohužel nuceni startovat ze zadní řady startovního roštu.

Jean-Eric Vergne, který startoval z 22. místa, předvedl v ulicích Monaka skvělou show. Během 29 kol získal francouzský jezdec 15 pozic a dojel na velmi dobrém 7. místě! Připsal si tak v hodnocení 6 bodů a udržuje si naději na titul, z Monaka odjíždí na 5. místě v pořadí jezdců.

Během závodu udělal pořádný skok v pořadí také Stoffel Vandoorne. Stejně jako jeho týmový kolega udržoval dobré tempo, byl trpělivý i agresivní a ve správný okamžik dokázal zaútočit. Úřadující mistr světa odstartoval z 21. místa a do cíle dojel jako devátý, čímž získal dva důležité body pro tým.

V pořadí týmů je DS PENSKE po prvních devíti kolech sezony stále mezi vedoucími týmy, a to na pátém místě. Další dva závody v indonéské Jakartě, které se uskuteční ve dnech 3. a 4. června, tým absolvuje s cílem dosáhnout dalšího pokroku v boji o titul.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Byl to náročný, ale zároveň vzrušující závod. Penalizace, která nás postihla v kvalifikaci, znamenala, že oba vozy musely startovat ze zadní řady, ale naši jezdci předvedli úžasný boj. Na trati, na které se tradičně obtížně předjíždí, oba naši šampioni vytěžili z výkonu našeho vozu DS E-TENSE FE23 maximum. Celkem získali 27 pozic: 15 Jean-Eric a 12 Stoffel. Byl to neuvěřitelný výkon, který týmu přinesl nové body!“

Jean-Éric Vergne, šampion Formule E z let 2018 a 2019: „Rozhodně jsme zachránili den tím, že jsme získali body za 7. místo poté, co jsme startovali z poslední řady. Tím spíš, že víme, že dojet v první desítce je v Monaku za normálních okolností velmi obtížné. Myslím, že jsme závod zvládli dobře. Je opravdu škoda, že se nám během kvalifikace stala tahle nepříjemnost. Chceme bojovat o titul, takže se musíme podobným věcem vyhnout. Přitom vůz dnes jel výborně. Musíme zůstat pozitivní a budeme do toho dávat všechno až do konce!“

Stoffel Vandoorne, úřadující šampion Formule E: „Byl to pro nás těžký den, ale skončil docela dobře, protože se nám podařilo získat důležité body do hodnocení. Sobota pro nás začala ve volném tréninku výborně: měli jsme dobré tempo a ve voze jsem se cítil jistě. Bohužel oba naše vozy DS E-TENSE FE 23 musely startovat z poslední řady na roštu. To nám ztížilo práci v závodě, ale naštěstí jsme se dokázali vrátit do první desítky. Maximálně jsme využili úroveň našeho výkonu a skončili na devátém místě. S útočným režimem to nebylo úplně ideální, ale za daných okolností můžeme být spokojeni.“

Datum zveřejnění

9.5.2023

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2872 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál