PUMA spolupracuje s českým motocyklovým závodníkem Oliverem Königem

PUMA spolupracuje s českým motocyklovým závodníkem Oliverem Königem

Globální sportovní značka PUMA navázala spolupráci s jedním z nejtalentovanějších českých motocyklových závodníků nové generace Oliverem Königem. Oliver se loni stal jediným českým zástupcem a zároveň nejmladším jezdcem ve startovním poli Mistrovství světa superbiků. Je také historicky prvním jezdcem, kterému se do této královské kubatury podařilo přestoupil ze třídy supersport 300.

„Jsem velice rád za možnost, že jsem se mohl zařadit k mnoha skvělým sportovcům z rodiny PUMA. Vím, že v motorsportu je tato značka zavedená a hodně je vidět třeba v F1. Už se moc těším, jak využiji kompletní sortiment značky nejen při tréninku ve fitku, či venku, ale i při běžném nošení,“ řekl Oliver König po podpisu smlouvy.

„Oliver je skutečně potěšen, že se stane ambasadorem značky PUMA a na dlouhodobou spolupráci se těší. Na trati se pohybuje i rychlostí přesahující 300 km/h, proto musí být perfektně připraven a potřebuje kvalitního partnera, jehož vybavení mu poskytne podmínky pro perfektní trénink. I přes svůj nižší věk je absolutním profesionálem a proto věří, že spolupráce bude přínosná pro obě strany,“ doplnil Miloš Čihák, CEO týmu Movisio Racing a jezdcův manažer.

Jednadvacetiletý nadějný český závodník svůj první motokrosový závod odjel již v sedmi letech a ve věku pouhých jedenácti let získal titul domácího šampiona na silničních okruzích v juniorské kategorii Junior Minibike B. V roce 2015 se stal mistrem Evropy v šampionátu Stock 250 a od roku 2019 závodil v šampionátu Supersport 300, tedy v nejnižší kategorii Mistrovství světa superbiků. V prosinci roku 2021 si Olivera na základě jeho pozoruhodného výkonu v elitní společnosti závodu nejvyšší třídy superbike v Indonésii vybrala jako nového a jediného jezdce do svého týmu španělská stáj Orelac Kawasaki.

„PUMA letos slaví 75. výročí svého založení a připomíná si při této příležitosti i svou významnou stopu v odvětví motoristického sportu. Od samého začátku byla hybnou silou inovací a posouvala hranice možného, pokud jde o užitné vlastnosti, funkčnost a design oblečení pro automobilové i motocyklové závodníky. Spolupracovali jsme přitom s největšími postavami motoristického sportu a týmy jako Mercedes-AMG Petronas F1, Scuderia Ferrari a Red Bull Racing,“ uvedl Jan Sochor, generální ředitel Puma pro střední a východní Evropu. „Jsme proto velice rádi, že nově můžeme mezi naše partnery zařadit i Olivera Königa. A jako nové naději českého motoristického sportu mu přejeme mnoho dalších úspěchů na závodní dráze i mimo ni.“

Datum zveřejnění

25.4.2023

Zdroj informací

PUMA

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2508 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál