CUPRA Exponential Experience

CUPRA Exponential Experience

CUPRA na své akci Exponential Impulse v Berlíně, která se uskutečnila v průběhu podniku mistrovství světa Formule E ABB FIA, představila Exponential Experience, historicky první koncept nabízející zážitky z elektrického závodění, které překračují hranice a propojují virtuální a fyzické světy.

Značka CUPRA vytvořila závodní zážitkový koncept, který vzájemně spojuje dvě významná a nekonvenční velkoměsta - Barcelonu a Berlín. Exponential Experience znásobuje neomezený potenciál světů her a digitálního prostředí ve spojení s emocemi z řízení opravdového automobilu.

Řidiči mohou s nasazenými brýlemi pro smíšenou realitu o vysokém rozlišení usednout za volant studie CUPRA UrbanRebel Racing Concept, která poskytuje nejvyšší výkon až 320 kW, a zapomenout na realitu při závodění v dynamickém virtuálním světě na cestě z Barcelony do Berlína. Nebo v jakémkoli jiném myslitelném scénáři.

"CUPRA Exponential Experience vdechuje život něčemu, co nepatří mezi typické zážitky většiny řidičů: neuvěřitelnému pocitu z řízení závodního elektromobilu. Jedinečný závodní koncept spojuje virtuální a fyzické světy. Každý tak může prožívat závodění odlišným způsobem," řekl Xavi Serra, vedoucí závodního oddělení CUPRA Racing.

V konceptu CUPRA Exponential Experience je vše, co jezdec vidí, virtuální, ale to, co řídí a vnímá, je skutečné, jako by seděl za volantem koncepčního vozu CUPRA UrbanRebel Racing Concept. CUPRA tak vytvořila něco nového a originálního. Při utváření dynamických virtuálních prostředí se přitom nechala inspirovat světy her a motoristického sportu.

Technologie rozhraní CUPRA Reality Loop umožňuje, aby se události ve virtuálním světě fyzicky projevovaly na voze, a obráceně. Například přejezd nerovnosti na virtuálním závodním okruhu ve vysoké rychlosti u koncepčního vozu CUPRA UrbanRebel Racing Concept zcela přirozeně ovlivní přenos točivého momentu na vozovku.

Tým CUPRA za tímto účelem zkonstruoval speciální podvozek s herním počítačem, senzory, četnými bezpečnostními prvky a systémem pro obousměrnou komunikaci s elektronikou vozidla.

Exponential Experience má obrovský potenciál pro budoucnost motoristického sportu. Je to závodění přizpůsobené současným potřebám nové generace.

Datum zveřejnění

24.4.2023

Zdroj informací

CUPRA

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2458 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál