DS AUTOMOBILES míří na Berlín E-Prix

DS AUTOMOBILES míří na Berlín E-Prix

Ve dnech 22. a 23. dubna se v německém hlavním městě na slavném okruhu Berlín-Tempelhof uskuteční netrpělivě očekávaný dvojzávod mistrovství světa ABB FIA Formule E. Trať o délce 2,3 km, která se nachází na bývalém letišti Tempelhof a která hostí soutěž vozů se 100% elektrickým pohonem od roku 2015, má jeden z nejhrubších povrchů ze všech závodů. V předvečer 7. a 8. kola deváté sezóny proto může 11 týmů na startovním roštu očekávat, že budou muset pečlivě řídit opotřebení pneumatik a spotřebu energie.

Poté, co Stoffel Vandoorne a Jean-Éric Vergne získali v Sao Paulu cenné body, přistupuje společnost DS Automobiles i její partner PENSKE AUTOSPORT k těmto dvěma berlínským závodům s velkým sebevědomím a motivací. Stáj DS PENSKE je v současné době na čtvrtém místě v pořadí týmů, jeden bod od prozatímních stupňů vítězů, a zůstává tak jedním z favoritů v boji o titul. Mezi jezdci je Jean-Éric Vergne rovněž na čtvrtém místě s odstupem pouhého jednoho bodu od třetího a dva body od druhého jezdce.

Za volantem vozu DS E-TENSE FE23 budou chtít oba mistři světa z týmu ukázat potenciál společnosti DS Automobiles, která zůstává nejoceňovanějším výrobcem ve Formuli E.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Do Berlína přijíždíme po poměrně dlouhé přestávce, která nám umožnila pracovat na vývoji našeho vozu jak na trati, tak na simulátoru. Tempelhof je okruh, který dobře známe a víme, jak ho zvládnout. Je to také trať, na které naši jezdci již zvítězili! Tento víkend je pro nás důležitý, protože budeme mít příležitost získat hodně bodů a dohnat náskok lídrů šampionátu. Pracujeme s maximálním soustředěním, stejně jako celý tým od začátku sezony. Náš recept je stále stejný: tvrdá práce v kombinaci s talentem našeho týmu a našich jezdců.“

Datum zveřejnění

24.4.2023

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2306 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál