Jean-Éric Vergne v berlínské E-Prix třetí

Jean-Éric Vergne v berlínské E-Prix třetí

Jean-Éric Vergne za volantem svého vozu DS E-TENSE F23 tuto neděli opět dokázal, že patří k velkým lídrům mistrovství světa ABB FIA Formule E! Francouzský jezdec si třetím místem ve druhém závodě berlínské E-Prix připsal velmi důležité body do hodnocení jezdců. Skvělý start do druhé poloviny sezony!

Den po skvělém boji v prvním závodě se šampion z let 2018 a 2019 na okruhu Berlin-Tempelhof opět vyznamenal. V kvalifikaci na mokré trati získal velmi dobré 4. místo a během velmi strategického závodu, který se jel na suchu, důsledně bojoval o vedení. Díky dobrému hospodaření s energií celého týmu se nakonec po ujetí 40 kol dostal na třetí příčku stupňů vítězů.

Z hlediska celkového šampionátu to je vynikající výsledek: Jean-Éric Vergne si nejen udržel třetí místo v pořadí jezdců, ale také snížil odstup od lídra soutěže. Po osmi závodech z celkových 16 ztrácí jezdec DS Automobiles pouhých 19 bodů!

Stoffel Vandoorne, který musel den předtím kvůli kontaktu se soupeřem odstoupit, byl odhodlán v neděli bodovat. A to se mu také podařilo! Úřadující mistr světa, který startoval jako devátý, si dokázal o jedno místo polepšit a skončil osmý.

Díky celkovému výsledku si tým DS PENSKE udržel před cestou do Monaka čtvrté místo v pořadí týmů. Nejslavnější podnik v kalendáři je naplánován na sobotu 6. května.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Především bych chtěl poděkovat mechanikům a inženýrům, kteří pracovali dlouho do noci na opravě Stoffelova vozu po incidentu ve včerejším závodě. Bylo to skvělé týmové úsilí, díky níže jsme mohli dosáhnout dnešního výsledku. Byl to napínavý závod od začátku do konce, jak už to ve Formuli E bývá! Jean-Éric opět bojoval jako lev a dokázal se svým vozem DS E-TENSE FE23 dojet na třetím místě. Pro něj a značku DS Automobiles je to letos již třetí pódium! Navíc si tak snížil ztrátu na vedoucí pozici. Stoffelovi se závod také povedl, když se ve velmi vyrovnaném závodě posunul z 9. na 8. místo. Tento prodloužený závodní víkend uzavíráme nejen s vědomím výkonu našeho vozu, ale také talentu našich jezdců a našeho týmu ve stále náročnějším šampionátu.“

Jean-Éric Vergne, šampion Formule E z let 2018 a 2019: „Celkově to byl dobrý víkend! Jak v kvalifikaci, tak v nedělním závodě jsme měli velmi dobrý den. Díky správným rozhodnutím a vynikajícímu vozu jsme dosáhli pravděpodobně nejlepšího možného výsledku. Jsem velmi šťastný, že jsem dosáhl na stupně vítězů. Teď musíme dál tvrdě pracovat, protože potřebujeme vyhrávat dál!“

Stoffel Vandoorne, úřadující šampion Formule E: „Byl to složitý den. Napřed nás čekala kvalifikace na mokré trati a nebylo snadné správně zvolit pneumatiky. Přesto se nám podařilo dostat se až na rozumné 9. místo na startovním roštu. Pak přišel závod na suchu, který byl velmi strategický, a nikomu se moc nechtělo závod vést. Musel jsem bojovat o něco více než včera, abych byl schopen s vozem podat dobrý výkon. Soustředil jsem se tedy na to, abych se vyhnul jakýmkoli kolizím a dostal auto do cíle. Nakonec se mi ještě podařilo se o jednu pozici posunout a skončit osmý.“

Datum zveřejnění

24.4.2023

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3292 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál