Peugeot 9X8 a grafik J. Demsky se představili výstavě Milan Design Week

Peugeot 9X8 a grafik J. Demsky se představili výstavě Milan Design Week

Nový grafický design vozu Peugeot 9X8 Hypercar, vytvořený ve spolupráci s výtvarníkem J. Demskym, se představil mezinárodním novinářům na Milánském týdnu designu (Milan Design Week).

Nejde jen o originální podobu vozu Peugeot 9X8 Hypercar, ale o celý jedinečný svět grafiky s podpisem J. Demsky.

Peugeot během Milánského týdne designu představuje dílo vytvořené speciálně pro tuto událost, v němž se spojuje umění a technologie. Návštěvníci se ponoří do pohlcujícího světa tvořeného množstvím obrazovek předvádějících jedinečný styl grafického umění J. Demského a nový vzhled karoserie vozu Peugeot 9X8.

Odhalení tohoto nového vzhledu proběhlo za přítomnosti šéfdesignéra značky Peugeot Matthiase Hossanna, ředitele marketingu a komunikace Peugeot Phila Yorka a jezdce týmu Peugeot TotalEnergies Gustava Menezese. Peugeot 9X8 Hypercar bude pro veřejnost vystaven v Miláně do 23. dubna.

Při tvorbě nového designu karoserie modelu 9X8 se J. Demsky inspiroval „Arts Cars“ – stylem, který poznamenal historii automobilismu. Díky tomu Demsky vytvořil nový směr a aplikoval ho na sportovní vůz, jenž vyjadřuje to nejlepší, co Peugeot nabízí z hlediska vzhledu, účinnosti a technologie. Španělský umělec J. Demsky vytvořil novou grafiku i pro závodní kombinézy a přilby jezdců.

Peugeot pokračuje ve své strategii spolupráce s talentovanými umělci. Grafický design vozu Peugeot 9X8 je druhou letošní spoluprací a dokonale ilustruje příslib, že „The world is better with style“.

Jedinečný grafický design karoserie se objeví v legendárním závodě 24 hodin Le Mans, který letos oslaví 100. výročí. Peugeot 9X8 tak vyrazí ve stopách svých slavných předchůdců, vozů Peugeot 905 (vítěz v Le Mans v letech 1992 a 1993) a Peugeot 908 (2009). Tento hypercar s pohonem všech kol přenáší know-how značky Peugeot v oblasti hybridního pohonu na nejvyšší úroveň světového motorsportu.

Dva vozy Peugeot 9X8 týmu Peugeot TotalEnergies se od července 2022 účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech FIA (WEC). V roce 2023, kdy vozy poprvé absolvují kompletní sezónu, Peugeot usiluje o jejich umístění na stupních vítězů.

Datum zveřejnění

21.4.2023

Zdroj informací

Peugeot

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2459 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál