Milan Design Week 2023: Peugeot odhalí nový grafický design modelu 9x8

Milan Design Week 2023: Peugeot odhalí nový grafický design modelu 9x8

V pondělí 17. dubna začíná Milan Design Week, akce, která je z hlediska designu klíčovou událostí roku. Při této příležitosti odhalí značka Peugeot jedinečnou originální podobu vozu Peugeot 9X8 zrozenou z umělecké spolupráce s výtvarníkem J. Demskym.

ALLURE: Druhá spolupráce opírající se o design a mimořádnou kreativitu, která dokonale ztělesňuje optimistickou vizi značky Peugeot: "The world is better with Allure“.

EXCELLENCE: Peugeot 9X8, na kterém se podílel J. Demsky, se představí v závodě 24 hodin Le Mans 2023.

ÉMOTION: Peugeot oslovil jednoho z nejkreativnějších umělců současnosti, aby s velkolepým modelem 9X8 navázal na slavnou tradici „Art Cars“.

Peugeot, který během evropské prezentace koncepčního vozu Inception Concept oznámil navázání první umělecké spolupráce s Emericem Tchatchouou, zakladatelem značky 3.PARADIS, tak pokračuje ve své strategii partnerství s talentovanými umělci.

J. Demsky, všestranně nadaný výtvarník španělského původu, se pohybuje v moderním uměleckém světě a zároveň čerpá inspiraci z 90. let. Jeho umění oslovuje celou generaci a jeho grafický podpis je jedinečný.

Při tvorbě nového vzhledu karoserie modelu 9X8 se J. Demsky nezaměřil jen na dekoraci vozu. Prostřednictvím „Arts Cars“, které poznamenaly historii automobilismu, vytváří nový směr. Ten aplikuje na sportovní vůz, jenž vyjadřuje to nejlepší, co Peugeot nabízí z hlediska vzhledu, účinnosti a technologie. Umělec J. Demsky vytvořil novou grafiku i pro závodní kombinézy a přilby jezdců.

Odhalení nového vzhledu karoserie se uskuteční 17. dubna 2023 v Miláně za přítomnosti šéfdesignéra značky Peugeot Matthiase Hossanna, ředitele marketingu Phila Yorka a pilota týmu Peugeot TotalEnergies Gustava Menezese. Návštěvníci Milánského designového týdne si budou moci vůz 9X8 prohlédnout do 23. dubna.

Tým Peugeot TotalEnergies má k dispozici dva vozy 9X8, které se od července 2022 účastní mistrovství světa ve vytrvalostních závodech FIA (WEC). V roce 2023, kdy vozy poprvé absolvují kompletní sezónu, Peugeot usiluje o jejich umístění na stupních vítězů, zejména v legendárním závodě 24 hodin Le Mans, který letos slaví 100. výročí. Cílem značky je vyrazit s vozy Peugeot 9X8 po stopách jejich slavných předchůdců, vozů Peugeot 905 (vítěz v Le Mans v letech 1992 a 1993) a Peugeot 908 (2009). Tento hypercar s pohonem všech kol přenáší know-how značky Peugeot v oblasti hybridního pohonu na nejvyšší úroveň světového motorsportu.

Matthias Hossann, šéfdesignér Peugeot, prohlásil: „Peugeot 905 je ikonou 90. let, jejíž energii a kreativitu jsme chtěli oslavit. J.Demsky s námi tuto vášeň a inspiraci sdílí. Grafická síla jeho umění, které odkazuje na minulost, ale je ultra moderní, přenáší Peugeot 9X8 do světa, v němž se mísí street art a technologie. Je to skutečné umělecké vyjádření automobilového designu i 100. výročí závodu 24 hodin Le Mans.“

J. Demsky, všestranně nadaný výtvarný umělec, uvedl: „Od počátku této spolupráce mě tento projekt fascinoval, protože miluji rychlost, design vozů, přesnost, odvahu a historii. Toto partnerství klade důraz na experimentování. Přimělo mě prozkoumat nekonečné možnosti budoucnosti továrního týmu Peugeot Sport, který je ikonou automobilových závodů.“

Datum zveřejnění

2.4.2023

Zdroj informací

Peugeot

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2501 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál