DS Performance: vítězství Jean Erica Vergne v Hajdarábádu

DS Performance: vítězství Jean Erica Vergne v Hajdarábádu

Vůbec první závod šampionátu ABB FIA Formule E v Indii nezklamal! V Hajdarábádu, hlavním městě státu Telangána, předvedl závod vozů se 100% elektrickým pohonem před zraky 25 000 diváků úžasnou show plnou předjíždění, zvratů a překvapení.

První vítězství vozu DS E-TENSE FE23 v sezoně však překvapením nebylo. Monopost, který vyvinula DS Performance, soutěžní divize společnosti DS Automobiles, potvrdil potenciál, který v něm dřímal od začátku 9. sezóny. Jean-Éric Vergne předvedl dobrý výkon již ve volném tréninku a v kvalifikaci pak obsadil druhé místo, jen dvě setiny sekundy za pole position.

Během závodu, který se jel o několik hodin později navzdory extrémnímu horku (37 °C na startu) naplno, tento jediný dvojnásobný šampion disciplíny situaci dokonale zvládl.

Nejprve se 32letý Francouz těsně před polovinou závodu ujal vedení a pak využil všech svých zkušeností, aby využil efektivity svého vozu DS E-TENSE FE23 a udržel se před soupeři. Jean-Éric Vergne tak získal 11. vítězství v šampionátu, DS Automobiles slaví svůj šestnáctý úspěch. Francouzský šampion se díky tomu posunul v prozatímním pořadí jezdců na 3. místo.

Přestože Stoffel Vandoorne startoval až ze 17. místa, předvedl rovněž vynikající výkon a potvrdil velmi dobrou formu vozu DS E-TENSE FE23. Belgický jezdec se během závodu probojoval na 6. místo, což představuje neuvěřitelný zisk 12 míst, ale dostal pětisekundovou penalizaci za překročení dráhy, což ho odsunulo na 8 místo v konečné klasifikaci, ale i tak si letos již podruhé připsal body.

Devátá sezóna mistrovství světa ABB FIA Formule E pokračuje v sobotu 25. února v Kapském Městě v Jihoafrické republice. Na okruhu, který bude pro všechny závodníky opět nový, chtějí jezdci DS Automobiles a celý tým DS PENSKE pokračovat ve skvělém tempu.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Motorsport je trochu jako život. Když spojíte tvrdou práci a lidskou kvalitu, vždy dosáhnete velmi dobrých výsledků. A právě to si z velkého vítězství Jean-Érica odnáším! Celý tým velmi tvrdě pracoval, abychom se vrátili na tuto úroveň výkonu, a naši jezdci předvedli skvělý závod. Jean-Éric byl po celý víkend velmi rychlý a Stoffel předvedl neuvěřitelný boj!“

Jean-Éric Vergne, šampion Formule E z let 2018 a 2019: „Z vítězství mám samozřejmě velkou radost! Pro tým je skvělé, že se po třech náročných závodech vrátil na vrchol. Je zřejmé, že jsme dosáhli značného pokroku a musíme v tomto duchu pokračovat. Abych řekl pravdu, jsem si tím docela jistý, protože si myslím, že máme stále co zlepšovat. Teď je na nás, abychom i nadále tvrdě pracovali na dosažení dalších takových výsledků!“

Stoffel Vandoorne, úřadující šampion Formule E: „Moje osmé místo v konečném pořadí mohlo samozřejmě být lepší. Na trati jsem skončil šestý, ale penalizace kvůli přejetí mě stála dvě místa. Celkově jsem se ale posunul ze 17. místa, což je dost dobré. Musíme na tom však dál zapracovat, protože ve výkonech chybí důslednost. Někdy jsme rychlí, jindy ne. Musíme se zaměřit hlavně na kvalifikační jízdy, protože by nám to samozřejmě usnadnilo život, kdybychom měli lepší místa na startovním roštu. V závodě máme od začátku roku dobré tempo a dobře hospodaříme s energií. Ale i když vůz funguje dobře, je obtížné usilovat o stupně vítězů, když vyjíždíme tak daleko vzadu a navíc je letos složitější předjíždění. Každopádně je to pro tým velmi dobrý den, protože Jean-Éric zvítězil, a po komplikovaném začátku sezóny je to pro všechny, kteří tvrdě pracují v zázemí, opravdu zasloužené. Získali jsme několik důležitých bodů, ale v žádném případě nesmíme polevit!“

Datum zveřejnění

13.2.2023

Zdroj informací

DS Performance

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2587 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál