Značku CUPRA v Extreme E budou v roce 2023 reprezentovat jezdci Klara Anderssonová a Nasser Al-Attiyah

Značku CUPRA v Extreme E budou v roce 2023 reprezentovat jezdci Klara Anderssonová a Nasser Al-Attiyah

CUPRA se v partnerství s týmem ABT CUPRA XE zúčastní třetí sezony Extreme E v řadě. Jezdci týmu ABT CUPRA XE Klara Anderssonová a Nasser Al-Attiyah již vědí, jaké to je zvítězit v elektrické kategorii. CUPRA letos s oběma mimořádně talentovanými jezdci naváže na umístění na stupních vítězů v Chile v závěru uplynulé sezony a na vítězství v Energy X Prix v Uruguayi.

Dvojice jezdců značky CUPRA bude v letošním roce usedat za volant optimalizovaného SUV Tavascan XE s elektrickým pohonem o výkonu 550 k, jehož modernizovaný exteriér kombinuje estetické pojetí závodních vozů CUPRA UrbanRebel, CUPRA e-Racer a monopostu Formule E třetí generace. Vícevrstvý lak karoserie mění barvu jako chameleon od tmavě purpurové až po neonově žlutou.

Závodní vůz naznačuje designový styl budoucího sériově vyráběného modelu CUPRA Tavascan. Druhý model značky CUPRA se 100% elektrickým pohonem byl navržen v Barceloně a v Evropě a na dalších mezinárodních trzích se začne prodávat v roce 2024.

"V loňské sezoně jsme dosáhli velkého pokroku a naučili jsme se, jak pracovat ještě lépe jako tým," vysvětluje Xavi Serra, vedoucí oddělení CUPRA Racing, a dodává: "Nakonec jsme rok 2022 uzavřeli se solidními výsledky. Naší misí je nyní na tyto základy navázat. Cíl je jasný: Jsme zde, abychom bojovali o vítězství. Klara k nám přináší zkušenosti jezdkyně, která umí vítězit. Těším se, až ji s Nasserem zase uvidím závodit."

Závodní vůz CUPRA Tavascan XE se předvedl v akci o uplynulém víkendu v rámci podniku Race of Champions, na jehož působivém okruhu absolvovala Klara Anderssonová několik ukázkových jízd. Třetí sezona seriálu Extreme E odstartuje 11. až 12. března v Saúdské Arábii.

Datum zveřejnění

29.1.2023

Zdroj informací

Cupra

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2599 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál