Vrátný s ostravským týmem Fesh Fesh staví nový speciál. Závodit s ním plánují v Maroku

Vrátný s ostravským týmem Fesh Fesh staví nový speciál. Závodit s ním plánují v Maroku

Těžkou a dlouhou Dakarskou rallye má za sebou ostravský tým Fesh Fesh. Pro posádku Tomáše Vrátného dopadla úspěšně, v celkovém pořadí totiž skončil na devátém místě. Sám však ale tento výsledek zásadně neprožíval.

„Důležité pro mě bylo, aby byli úspěšní naši klienti. To se povedlo, protože Litevec Paškevičius zaznamenal vítězství v poslední etapě. Zasloužil si to, byla to fantastická odměna,“ prohlásil Tomáš Vrátný, který řídí holding Ostra Group.

„Musel jsem začít ihned po návratu ze Saudské Arábie, nebyl čas na aklimatizaci. Vždyť 21 dní v poušti je opravdu hodně, jako velká dovolená,“ dodal s úsměvem.

Vrátný patří ke zkušeným závodníkům. Ale nejenom tento aspekt je pro něho na Dakaru důležitý… Jeho tým totiž připravuje speciály nebo různé technické komponenty. „Klíčovým slovem je tady asi rovnováha, pořád je to sport a člověk che být nejlepší. Zároveň ale také funguji jako podpora pro mé závodníky v týmu, to je pro mě prioritní,“ prohlásil Tomáš Vrátný, šéf ostravského týmu Fesh Fesh, který je však za umístění v top deset celkového pořadí na Dakaru rád. „Ale musím přiznat, že jsem na takový výsledek ani nejel. Kdyby mi někdo nabídl devátou příčku na začátku, tak bych ji bral všemi deseti.“

V barvách ostravského týmu závodily celkem tři kamionové posádky. Ta liteveská s Vaidotasem Paškevičiusem, Slavomirem Volkovem a Tomašem Guzauškasem dojela na 17. místě celkového pořadí, ale s vítězstvím v poslední etapě. To smůla postihla andorského pilota Alberta Lloveru se speciálem Ford Cargo, který společně s Margot Lloberou a Petrem Vojkovským skončil po technických problémech v první etapě. O to více se však Fesh Fesh semkl. „Vaidotas ty poslední etapy v dunách hrozně pomáhal. Byl jsem daleko klidnější, když jsem viděl, že jedeme ve dvou a že když se něco stane, tak nás na to bude šest. To jsem zažil poprvé v životě, kdy klient byl ochoten toto podstoupit. Takže to poslední vítězství si určitě zasloužil,“ prohlásil Vrátný, který se s Tatrou Jamal účastní také světového poháru dálkové rallye.

V tomto závodním seriálu je se svými kolegy zatím na průběžném třetím místě. Další závod v Abu Dhabi se jede 25. února, ale kamiony se ho nakonec neúčastní. „Manažeři týmů se dohodli, že rallye v Abu Dhabi nepojedou. Technika dostala na Dakaru hrozně zabrat a poslat ji rovnou na další soutěž by bylo opravdu hodně náročné. Dáme si oddych, dáme dohromady naše speciály a rozdáme si to všichni v závěrečném podniku šampionátu v Maroku v říjnu,“ vyhlásil Vrátný, který má rovněž další plány: „Naše myšlenky se točí kolem nového auta, které jsme nestihli na Dakar. Bylo by fajn ho v Maroku mít a pořádně ho otestovat.“

FESH FESH Group podniká v oblasti motorsportu. Zaměřuje se na poskytování motorsportových produktů a služeb – stavba speciálů, pronájem závodní techniky, marketingová činnost a samozřejmě účast na sportovních akcích. Členové týmu mají bohaté zkušenosti z Rallye DAKAR, Africe Eco Race, Silk Way Rallye, Baja Cross Country a dalších. FESH FESH Group je součástí skupiny OSTRA.

Datum zveřejnění

25.1.2023

Zdroj informací

FESH FESH Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3181 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál