DS PERFORMANCE a Stoffel Vandoorne na Bruselském autosalonu

DS PERFORMANCE a Stoffel Vandoorne na Bruselském autosalonu

V pátek 20. ledna ve 20:00 hodin bylo na bruselském autosalonu rušno. U příležitosti podpisu smlouvy mezi Stoffelem Vandoornem a společností DS Automobiles na mistrovství světa ABB FIA Formule E si úřadující šampion připravil velkolepé entrée přímo na bruselském výstavišti.

Stoffel Vandoorne, nyní jezdec stáje DS PENSKE, přijel na stánek francouzské prémiové značky skupiny Stellantis za volantem vozu DS E-TENSE FE21, který byl pro tuto příležitost vyveden v národních barvách Belgie. Byl to další skvělý okamžik monopostu, který dokázal vítězit od svého prvního závodu v Římě v roce 2021 a který uzavřel éru GEN2 s rekordním počtem pódiových umístění a především se dvěma dvojnásobnými tituly (týmů a jezdců) v letech 2019 a 2020.

Na oslavu spolupráce na okruzích Formule E od 9. sezóny, která odstartovala 14. ledna v Mexiku, předali zástupci společnosti DS Automobiles jezdci stáje DS PENSKE také klíčky od nového vozu DS 7 E-TENSE 4×4 360 Opéra v odstínu Modrá Saphir s logem „Stoffel Vandoorne“.

Nová DS 7 E-TENSE4×4 360, která je dílem divize DS Performance, těží přímo ze zkušeností francouzského výrobce a jeho titulů získaných ve Formuli E. Tento „sportovní“ model DS 7 je vybaven hybridním motorem s výkonem 360 koní a inteligentním pohonem všech kol, má širší rozchod kol vpředu i vzadu, o 15 cm sníženou světlou výšku a brzdy s širokým průměrem ve velkých 21palcových kolech. Díky těmto vlastnostem nabízí vynikající jízdní vlastnosti a dynamiku na úrovni světa GT. Z 0 na 100 km/h dokáže Nová DS 7 E-TENSE 4×4 360 zrychlit za pouhých 5,6 sekundy.

Úřadující šampion ve Formuli E tak může nyní na okruzích Formule E i na běžných silnicích využívat velmi avantgardní technologii E-TENSE značky DS Automobiles.

Další závody 9. sezóny světového šampionátu ABB FIA Formule E se uskuteční 27. a 28. ledna v Diriyah (Saúdská Arábie). Nejúspěšnější značka od vzniku seriálu, posílená výjimečnou dvojicí jezdců v podobě úřadujícího mistra světa Stoffela Vandoornea a jediného dvojnásobného šampiona Formule E Jeana-Erica Vergneho, má jasné ambice získat nové tituly.

Eugenio Franzetti, ředitel DS Performance: „Chtěli jsme vytvořit speciální akci na oslavu partnerství mezi stájí DS Performance a Stoffelem Vandoornem a bruselský autosalon se nám zdál být ideálním místem, protože je jedním z nejvýznamnějších na světě. Náš belgický jezdec, který je úřadujícím mistrem světa ve Formuli E, přijel na stánek DS Automobiles za volantem vozu DS E-TENSE FE21 v barvách své země! Pro tým je to silný symbol, protože tento monopost uzavřel éru GEN2 společnosti DS Automobiles s rekordním počtem vítězství a pódiových umístění. Této události jsme také využili k tomu, abychom Stoffelovi předali klíčky od nového vozu DS7 E-TENSE 4×4 360, který byl vyroben speciálně pro něj. Jedinečný vůz pro jedinečného jezdce!“

Stoffel Vandoorne, úřadující šampion Formule E: „Z účasti na bruselském autosalonu jsem měl velkou radost, zejména proto, že jsem mohl na tento veletrh přijet s vozem DS E-TENSE FE21 v belgických barvách. Byla tam spousta lidí a je příjemné vidět takový zájem o Formuli E! Dostal jsem také klíčky od svého nového vozu DS 7 E-TENSE 4×4 360 v odstínu Modrá Saphir. Je to velmi elegantní sportovní model a už se nemůžu dočkat, až s ním vyjedu na silnici!“

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

• 90 závodů
• 4 vítězné tituly
• 15 vítězství
• 44 pódiových umístění
• 21 pole position

Datum zveřejnění

24.1.2023

Zdroj informací

DS Performance

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.274 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál