BMW Motorrad představuje novou kolekci Ride & Style 2023

BMW Motorrad představuje novou kolekci Ride & Style 2023

Pro jízdu na motocyklu neexistuje příliš vlhké, příliš chladné nebo příliš horké počasí, vše závisí na správném oblečení. BMW Motorrad si tuto skutečnost uvědomuje již více než 40 let, když v roce 1978 jako první výrobce motocyklů na světě představilo vlastní kompletní výbavu pro motorkáře, která doplnila již zavedenou přilbu BMW Motorrad. V té době se ještě používala impregnovaná hovězí kůže, ale již tehdy byla vybavena ochrannými prvky a také bezpečnostními odrazkami pro zlepšení viditelnosti v noci. Tím byl položen základ pro nebývalý úspěch.

Největší nabídka vybavení pro motorkáře na světě

V následujících desetiletích BMW Motorrad důsledně sledovalo svůj cíl, aby jízda na motocyklu byla co možná nejbezpečnější, nejpohodlnější a zároveň módně atraktivní a stylová. Dnes nabízí bezkonkurenční sortiment výbavy pro motorkáře, který předčí všechny výrobce motocyklů. U každé položky v nabídce je navíc snahou vývojářů neustále vylepšovat stávající produkty a navrhovat nová inovativní řešení tak, aby jízda na motocyklu byla ještě zábavnější a bezstarostnější.

Více než 100 nových produktů výbavy motorkáře pro motocyklovou sezónu 2023

Pro nadcházející sezónu BMW Motorrad představuje kolekci Ride & Style 2023 s více než 100 novými produkty od přileb, rukavic a bot až po kompletní obleky, bundy, kalhoty, běžné oblečení, funkční oblečení a doplňky. Vše pod mottem: vyvinuto motorkáři pro motorkáře. S nadšením, vášní a velkou láskou k funkčním detailům a stylovému designu.

Přilby

Ať už se jedná o sportovní, vintage nebo klasický design, integrální nebo otevřenou přilbu – výběr přileb BMW je obrovský a dokáže splnit prakticky všechny požadavky. Pro sezónu 2023 byla u mnoha modelů výrazně rozšířena barevná škála.

Nová sportovní integrální přilba Xomo Carbon navíc dokazuje, že vynikající ochrana nemusí být nepohodlná. Má skořepinu z uhlíkových kompozitů a řadu pohodlných doplňků, jako jsou 3D tvarované lícnice, systém easy fit pro jezdce nosící brýle, ergonomický systém hledí s funkcí soft-close či odnímatelný kryt brady.

Přilba „Bowler“, stejně jako řada dalších přileb, které jsou nyní k dispozici v nových barvách, na druhou stranu oslovuje motorkáře, kteří dbají na módu a hledají klasický design. Retro vzhled se projevuje i v detailech, jako jsou kožené aplikace nebo vnitřní výstelka s vyraženým logem BMW.

Motocyklové brýle „Britz“ jsou skvělým stylovým společníkem pro příznivce otevřených přileb. Vynikají nadčasovým vzhledem, minimalistickým designem rámečku pro zajištění co nejširšího zorného pole a větracími otvory proti zamlžování.

Obleky, bundy a kalhoty

Kolekce Ride & Style 2023 nabízí také širokou škálu obleků, bund a kalhot, která poskytuje mnoho možností pro uspokojení každého vkusu a preferencí. Ať už se jedná o závodní jednodílný oblek, klasickou kombinaci bundy a kalhot, kožené nebo textilní oblečení či obojí dohromady, sportovně moderní, klasický nebo vintage vzhled – každé přání je vyslyšeno.

Například nová bunda „Hotlap“, vyrobená z proti pádu a oděru extrémně odolné hovězí kůže nappa, mimořádně zdařile kombinuje bezpečnost a pohodlí. Díky vysokému podílu elastického materiálu a kožených strečových vložek na ramenou a rukávech umožňuje tato bunda vynikající volnost pohybu v každé jízdní pozici, a to i přes své integrované chrániče. Nové jsou také s touto bundou sladěné kalhoty „Hotlap“, které jsou díky svému střihu vhodné pro sezení na cestovních i sportovnějších strojích. Volnost pohybu zajišťují velkoryse dimenzované strečové vložky.

Kombinéza „M Pro Race Comp“ spojuje požadavky sportovního jezdce s komplexně řešenou bezpečností. Chrániče ramen, loktů, boků a kolen zajišťují vysokou úroveň bezpečnosti. Zatímco zadní hrb vylepšuje aerodynamiku, barvy BMW M Motorsport podtrhují to, co tato atraktivní jednodílná kombinéza představuje: maximální výkon.

Nová džínová bunda „RoadCrafted 100 Years“ kombinuje klasický vzhled s vysokou úrovní bezpečnosti a je oslavou 100. výročí BMW Motorrad, které připadá na rok 2023. Speciální edice má na zádech velký nápis BMW Motorrad a na rukávu historické logo BMW Motorrad. Oděruvzdorná džínová tkanina a NP flexibilní chrániče snižují riziko zranění.

Stoletému výročí BMW Motorrad je věnována také bunda „Schwabing“. Speciální edice svým vzhledem připomínajícím historický odkaz oživuje klasiku v novém designu. Tradiční dvojité pruhy a klasické logo BMW jsou poutavými vizuálními akcenty. NP flexibilní chrániče pod kvalitní hovězí kůží na ramenou a loktech zajišťují vysokou úroveň bezpečnosti.

Velká část kolekce Ride & Style 2023 je věnována modelu BMW GS. Nová bunda „GS Adrar“ se vyznačuje rallyovým stylem, je navržena pro použití při vysokých teplotách a disponuje mnoha možnostmi odvětrávání. Lehká bunda je vybavena chrániči NP3 na ramenou a loktech a chráničem zad NP3. Kožené aplikace na loktech a límci jsou dalšími mimořádně kvalitními detaily. K dispozici jsou samozřejmě i odpovídající kalhoty.

Boty a tenisky

Boty „M Pro Race Comp“ splňují nejvyšší nároky na výkon a vyznačují se velkými ochrannými prvky z tvrdého plastu. Boční vyměnitelné hořčíkové slidery na patě a špičce boty zabraňují zraněním a současně těmto botám dodávají značnou odolnost. Zaměření na výkon dokládá také barevné provedení ve stylu BMW M.

Větru a vodě odolné boty „Pro Race GTX“ vynikají moderním vzhledem a různými bezpečnostními prvky. Vyměnitelný chránič na špičce, velkoplošný 3D chránič paty a chránič holeně zabraňují zraněním a zvyšují odolnost. Design doplňuje velké logo BMW Motorrad.

Materiály přizpůsobené pro použití na motocyklu a módní design jsou charakteristickými rysy inovativních tenisek „KnitRace“ vybavených se prodyšnou 3D pletenou technologií. Stylové tenisky jsou díky ochraně kotníků a bezpečnostním prvkům, jako je integrovaná ochrana kotníku a 3D chránič paty, certifikovány jako motocyklové boty (úroveň 1). Vynikají svou kompaktností a barevným potiskem BMW M na patě.

Tenisky „Seoul GTX“ nejsou pouze atraktivní na pohled. Membrána GORE-TEX® spolehlivě chrání před větrem a vodou, zatímco podrážka odolná proti olejům i pohonným hmotám a integrovaná ochrana paty a kotníku zajišťují vysokou úroveň bezpečnosti. Díky skrytému zipu na vnitřní straně je jejich nazouvání a vyzouvání rychlé a snadné.

Rukavice

Ani v oblasti rukavic nenechává kolekce Ride & Style 2023 nic náhodě. Nabídka sahá od supersportovních výkonnostních rukavic přes designovou klasiku ve vintage stylu až po odolné chrániče rukou pro dobrodružnou jízdu v terénu na modelech BMW GS.

Například rukavice „GS Rallye“ jsou ideálními společníky pro všechna terénní dobrodružství za vysokých teplot. Vrchní část je vyrobena z prodyšné, extrémně oděruodolné textilie s velkými chrániči kloubů, takže jsou tyto rukavice ideální pro použití v terénu. Maximální přilnavost na rukojetích řídítek zajišťuje dlaň z kozí kůže, doplněná v nejexponovanějších místech výztuhami.

Funkční a příležitostné nošení

Kromě tradiční výbavy motorkáře nabízí kolekce Ride & Style 2023 také bohatou nabídku funkčního a „casual“ oblečení a doplňků. Například vestu „HighViz“, která díky reflexním materiálům a poutavé barvě výrazně zlepšuje viditelnost v silničním provozu a zvyšuje bezpečnost. Praktické: vesta přilne k tělu a ve větru nevlaje a nevibruje. Lze ji nosit přes všechny bundy a obleky BMW Motorrad a díky malým rozměrům ji lze snadno sbalit.

Naopak bunda „Quilt“ je lehká tkaná bunda s kapucí, prošíváním a potiskem na přední straně. Bunda „Zip-Hoodie GS“ se zipem a velkým potiskem na zádech ohromí poskytovaným pohodlím a je ideální pro večerní nošení po dlouhé cestě.

Přehled kolekce Ride & Style 2023 je k dispozici na webové stránce BMW Motorrad.

Datum zveřejnění

10.12.2022

Zdroj informací

BMW Motorrad

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2715 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál