Goodyear a NASCAR pokračují v historické spolupráci při automobilových závodech

Goodyear a NASCAR pokračují v historické spolupráci při automobilových závodech

Společnosti Goodyear Tire & Rubber Company a NASCAR na začátku prosince oznámily uzavření nové víceleté dohody, která dále ustanovuje Goodyear jako výhradního dodavatele pneumatik pro tři nejlepší americké seriály závodů NASCAR. Nadále tak pokračuje jeden z nejdelších vztahů spolupráce v celé historii motoristického sportu.

Dohoda opět zakotvuje označování pneumatik Goodyear za oficiální pneumatiky závodů NASCAR. Jmenuje také společnost Goodyear hlavním sponzorem každoročního oficiálního závodu seriálu NASCAR Throwback Weekend Cup Series, který se koná na okruhu Darlington Raceway a je po ní pojmenován Goodyear 400.

„Duch automobilových závodů je přítomný v celé naší firemní kultuře – od výrobních závodů až po naše obchodní zastoupení ve světě – a význam našeho vztahu s NASCAR se odráží v kvalitě, užitných vlastnostech a vývojové práci, které vkládáme do každé závodní pneumatiky Goodyear Eagle,“ řekl Richard J. Kramer, předseda představenstva, výkonný ředitel a prezident společnosti Goodyear. „Naše výkony na závodních tratích hrají aktivní roli při úspěších motorsportu a inspirují také vývoj našich standardních osobních pneumatik a posilují naši snahu dále je inovovat a posouvat jejich užitné vlastnosti na zcela novou úroveň."

Téměř 70 let slouží NASCAR jako zkušební laboratoř pro generace konstruktérů závodních pneumatik Goodyear, kteří pro závody inovují, zhotovují a dodávají pneumatiky vyhovující těm nejobtížnějším a nejnáročnějším podmínkám na závodní dráze. Jedinečné technologie, které dokáží obstát a uplatnit se v závodních podmínkách, jsou pak základem pro vývoj a unikátní vlastnosti standardních osobních pneumatik Goodyear. „Goodyear je důvěryhodným partnerem NASCAR již od roku 1954 a hraje klíčovou roli při našem společném úsilí o vytváření nejlepších automobilových závodů na světě," řekl prezident NASCAR Steve Phelps. „Již více než 25 let jsou pneumatiky Goodyear Eagle tím jediným, co spojuje závodní vozy se závodní dráhou. Naše pokračující partnerství nám umožní dále posouvat hranice a inovovat naše závody pro další generace."

Skoro 70letý vztah společností Goodyear a NASCAR je založen na společných hodnotách, kterými jsou soutěžní duch a inovace. Spolu s tím, jak se motorsport vyvíjel, se vyvíjely i závodní pneumatiky Goodyear Eagle. Nově vyvinuté technologie přinesly první závodní hladké „slick“ pneumatiky v roce 1972, radiální pneumatiky v roce 1989, multi-tread konstrukci běhounu v roce 2013 a také 18palcové závodní pneumatiky Goodyear Eagle používané na závody současných upravených sériových vozů NASCAR Next Gen. Darlington Raceway − jedna z nejstarších dosud používaných tratí celého seriálu závodů − je také dějištěm poháru Goodyear 400 a byla svědkem řady milníků vývoje společnosti Goodyear, včetně třeba prvního oficiálního NASCAR testu pneumatik v roce 1954.

Společnost Goodyear každoročně vyrábí více než 100 000 pneumatik pro tři nejlepší seriály závodů NASCAR, které vlastnoručně zhotovují pracovníci v globálním sídle společnosti v Akronu ve státě Ohio.

Datum zveřejnění

8.12.2022

Zdroj informací

Goodyear

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2879 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál