ABT CUPRA XE slaví přesvědčivé vítězství ve finále druhé sezony Extreme E v Uruguayi

ABT CUPRA XE slaví přesvědčivé vítězství ve finále druhé sezony Extreme E v Uruguayi

Tým ABT CUPRA XE uzavřel 27. listopadu druhou sezonu Extreme E vítězstvím v podniku Energy X Prix v Uruguayi.

Jezdci Nasser Al-Attiyah a Klara Anderssonová byli rychlí po celý víkend. V obou kvalifikačních jízdách Q1 (před udělením pětisekundové penalizace) a Q2 dosáhli nejrychlejších časů, a postoupili tak přímo do finále.

Start do finálového závodu v suchém a prašném prostředí se silnými větry byl jako vždy mimořádně důležitý. A Al-Attiyah odstartoval skvěle - v první zatáčce přečkal kontakt se soupeřem a v dalším průběhu závodu mohl využívat vynikající výkonové parametry terénního elektromobilu CUPRA Tavascan XE. Po dvou kolech na náročném šotolinovém okruhu přijel do zóny pro výměnu jezdců s náskokem 3,3 sekundy.

Anderssonová převzala řízení a v polovině svého prvního kola po perfektním střídání zvětšila náskok týmu ABT CUPRA XE na pět sekund.

Stejně jako Al-Attiyah předvedla bezchybný výkon a kolem šachovnicové vlajky projížděla v neohroženém postavení s komfortním náskokem 3,42 sekundy.

První vítězství v sezoně 2022 posunulo tým ABT CUPRA XE v celkovém pořadí na šesté místo. Tým ABT CUPRA XE skončil na stupních vítězů také v předposledním podniku seriálu v Chile.

Vítězství v závodě bylo už nějakou dobu na spadnutí a nebyl lepší způsob, jak zakončit vyčerpávající druhou sezonu Extreme E než oslavou na nejvyšším stupni vítězů v uruguayském městě Punta del Este!

"Skvěle jsme odstartovali, s maximálním soustředěním. První dvě kola byla opravdu ohromující," řekl Al-Attiyah.

"Nebylo to snadné, ale díky Klaře a týmu CUPRA se nám povedl úžasný víkend. Z toho máme velkou radost," pokračoval Al-Attiyah.

"K tomuto vítězství se schylovalo po celou sezonu, a rád bych poděkoval každému, kdo nás po celý rok 2022 podporoval. V našem úsilí jsme nikdy nepolevili a nikdy jsme nepřestali usilovat o nejlepší výkony. Toto vítězství patří našim fanouškům!" dodal nakonec zkušený jezdec.

"Je to skvělý pocit absolvovat svůj první kompletní řádný závodní víkend se značkou CUPRA a umístit se na nejvyšším stupni vítězů," řekla Anderssonová.

"Po celý víkend jsme udržovali vítězné tempo. Díky rychlosti a výkonům závodního vozu CUPRA Tavascan XE jsem prostě mohla vyjet na trať a užívat si finálovou jízdu - bylo to dokonalé," dodala sympatická jezdkyně.

"Samozřejmě bych nemohla zvítězit bez Nassera a podpory týmu CUPRA. V tuto chvíli jsem plná emocí. Celý víkend Energy X Prix zde v Uruguayi byl neuvěřitelný," uvedla na závěr Anderssonová.

Datum zveřejnění

29.11.2022

Zdroj informací

CUPRA

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2464 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál