Večerní premiéra pro Team Peugeot TotalEnergies v Bahrajnu

Večerní premiéra pro Team Peugeot TotalEnergies v Bahrajnu

Po červencové Monze v Itálii a zářijovém Fudži v Japonsku je v polovině listopadu 2022 na programu týmu Peugeot TotalEnergies závod v bahrajnském Sachíru. Tým se postaví na start svého třetího přípravného závodu před oficiálním vstupem do šampionátu v roce 2023, kdy se chystá na závod 24 hodin Le Mans (10.-11. června). Cíl pro sobotu 12. listopadu 2022 je jasný: dosáhnout v Sachíru na pódiové umístění.

 

Nová výzva

V Bahrajnu budou oba vozy Peugeot 9X8 čelit v závodě novým výzvám. „Závod je o třetinu delší než ty, které jsme dosud absolvovali,“ uvedl technický ředitel Peugeot Sport Olivier Jansonnie. „Doposud se účastnili pouze šestihodinových závodů. V Sachíru to bude osm hodin. Tato trať je také velmi náročná na pneumatiky, nemluvě o kontrastních teplotách, které nás v poušti čekají.“ Závod končí ve 22:00 místního času (20:00 v Evropě), takže v sobotu 12. listopadu pojedou závodníci na osvětleném okruhu, který má 15 zatáček a celkovou délku přes 5 kilometrů, až do noci. Tým Peugeot TotalEnergies provedl v létě testy, aby se připravil na teploty a opotřebení pneumatik, které se v Bahrajnu očekávají. Simulátor, který se nachází v sídle týmu ve Versailles Satory, intenzivně využíval celý tým, od jezdců až po inženýry. V Bahrajnu se postaví na trať dvě posádky:

#93: Jean-Eric Vergne – Paul Di Resta – Mikkel Jensen
#94: Loïc Duval – Gustavo Menezes – Nico Müller

První hodnocení

Tým Peugeot TotalEnergies v Sachíru se bude opírat o výsledky a analýzy z Monzy a Fudži a v sobotu večer bude usilovat o umístění na stupních vítězů. Tato třetí akce týmu zároveň umožní provést první konstruktivní hodnocení před oficiálním vstupem do celé závodní sezóny 2023. Po dvaceti hodinách závodů, z nichž některé se odehrály po západu slunce, po tisících kilometrů ujetých v závodním režimu na jedinečných tratích, po desítkách zastávek v boxech a vývoji strategií pneumatik a různých nastavení pro oba vozy Peugeot 9X8 se tým bude moci opřít o neocenitelné zkušenosti a bude moci rozvíjet svůj vlastní potenciál i potenciál hybridního prototypu Le Mans Hypercar.

Den po závodě 8 hodin Bahrajnu se tým zúčastní v Sachíru Rookie Testu, který pořádá FIA WEC. Na okruhu se představí čtyři jezdci: Stoffel Vandoorne, Maximilian Günther, Yann Ehrlacher a Malthe Jakobsen – výjimečná sestava kombinující zkušenosti a mládí.

Záznam z Monzy aa Fudži

Lions Insight Monza: https://www.youtube.com/watch?v=fuJOV6Held8&t=15s
Lions Insight Fuji: https://www.youtube.com/watch?v=pPsspjnaAuQ

Program:

6. a závěrečné kolo mistrovství světa FIA ve vytrvalostních závodech 2022 / Program (v čase v Bahrajnu (GMT+3), pro Evropu uberte 2 hodiny)
10. listopadu: volné jízdy 1 a 2: 12:15 a 17:30.
11. listopadu: volné jízdy 3 a kvalifikace: 11:00 a 17:10.
12. listopadu: start závodu 8 hodin Bahrajnu: 14:00.
13. listopadu: Rookie Test FIA WEC: 10:00–12:00; 13:00–16:00.

Datum zveřejnění

7.11.2022

Zdroj informací

Peugeot

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2771 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál