Opel Corsa-e Rally na FIA Motorsport Games 2022

Opel Corsa-e Rally na FIA Motorsport Games 2022

Jako most, který spojuje řadu různých motoristických sportů – tak odborníci vidí akci FIA Motorsport Games, která se poprvé konala v roce 2019. Na prvním ročníku tehdy v italské Vallelunze bojovalo 49 národů o slávu a medaile v pěti disciplínách. Druhé FIA Motorsport Games se uskuteční ve dnech 26. až 30. října 2022 v jižní Francii, soutěžit tam bude více než tisícovka závodníků ze stovky zemí.

Program letošních FIA Motorsport Games zahrnuje 17 různých motoristických disciplín. Novinkou v programu je Auto Slalom, tedy slalom automobilů, přičemž organizátoři už od počátku počítali s nasazením elektromobilu. Pro automobilku Opel, která je předním výrobcem elektromobilů, bylo proto nasazení speciálu Corsa-e Rally jako jednotného „nářadí“ pro disciplínu „Auto Slalom“ jasnou volbu.

Opel totiž už několik sezon spolu s německým autoklubem ADAC úspěšně organizuje pohár identických soutěžních elektromobilů ADAC Opel e-Rally Cup a je jedinou automobilkou, která má ve svém portfoliu prověřený soutěžní elektromobil.

Na start slalomu FIA Motorsport Games tým Opel Motorsport nasadí tři identické vozy Corsa-e Rally poháněné elektromotorem o výkonu 100 kW/136 k. Slalom se pojede na známém okruhu Paul Ricard v Le Castellet, kde se jezdí i Grand Prix Francie formule 1.

„Díky mohutnému točivému momentu 260 Nm je Corsa-e Rally mimořádně dynamická a proto je ideální volnou pro nasazení do slalomu,“ říká Jörg Schrott, šéf týmu Opel Motorsport. „Vše nasvědčuje tomu, že FIA Motorsport Games bude opravdu mega akce s širokým mezinárodním zastoupením. Jsme nadšeni, že na této platformě předvedeme potenciál prvního elektrického soutěžního vozu na světě.“

Datum zveřejnění

21.10.2022

Zdroj informací

Opel

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2354 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál