DS Automobiles spojuje síly s Penske Autosport a v 9. sezóně Formule E staví Jeanu-Ericu Vergnemu po boku Stoffela Vandoorna!

DS Automobiles spojuje síly s Penske Autosport a v 9. sezóně Formule E staví Jeanu-Ericu Vergnemu po boku Stoffela Vandoorna!

Osmá sezóna mistrovství světa ABB FIA Formule E skončila 14. srpna v Soulu posledním vystoupením vozů druhé generace Formule E.

V průběhu éry Gen2 (2018–2022) byly elektrické monoposty, které na start postavila společnost DS Automobiles (DS E-Tense FE), nejúspěšnější z celého startovního pole. Francouzský tým získal dva tituly pro jezdce (2019 a 2020) a dva tituly pro týmy (2019 a 2020) a dosáhl dalších působivých výsledků (10 vítězství, 15 pole position, 28 pódiových umístění).

V předvečer závodního debutu třetí generace monopostu, který je mnohem výkonnější a ještě efektivnější, otevírá společnost DS Automobiles zcela novou kapitolu své účasti ve Formuli E a spojuje síly s jedním z nejprestižnějších jmen v motoristickém sportu: Penske Autosport. Na začátku tohoto partnerství nasadí tým DS Penske Formula E od deváté sezóny dvojici nejprestižnějších jezdců v šampionátu: Belgičana Stoffela Vandoorna, úřadujícího mistra světa, a Francouze Jeana-Erica Vergneho, jediného dvojnásobného šampiona v této disciplíně. Jean-Eric Vergne zůstává ve francouzském týmu již pátou sezónu v řadě a od svého nástupu do týmu nasbíral řadu vítězství a pódiových umístění.

Společnost DS Automobiles je první prémiový výrobce, který se účastní Formule E od roku 2015, a i nadále pokračuje ve svém dobrodružství v této 100% elektrické soutěži monopostů, jež byla vždy důležitým inkubátorem jejího výzkumu a vývoje. Zkušenosti, které značka získala na městských okruzích po celém světě, slouží jako zdroj informací pro týmy pracující na vývoji současných i budoucích elektrifikovaných vozů.

Společnost DS Automobiles chce s týmy Penske Autosport, Stoffelem Vandoornem a Jean-Ericem Vergnem získávat nové tituly a zároveň dál přenášet technologie do svých nových vozů, které budou od roku 2024 výhradně elektrické.

Thomas Chevaucher, ředitel de DS Performance: „Navázání nového partnerství je vždy důležitým okamžikem a všechny týmy DS Performance se těší, až začnou toto dobrodružství s Penske Autosport. A my toto partnerství zahajujeme tím nejkrásnějším způsobem, tedy se dvěma mistry světa v týmu! Se Stoffelem a Jeanem-Ericem máme pravděpodobně jednu z nejprestižnějších a nejrychlejších dvojic jezdců ve startovním poli. Díky zkušenostem DS Performance s pohonnými jednotkami a softwarem jsme nyní v ideální pozici, abychom mohli pokračovat v honbě za vítězstvími a tituly!“

Jay Penske, zakladatel a vlastník Penske Autosport: „Jsme potěšeni, že můžeme spolupracovat s DS Automobiles, ikonickou automobilovou značkou, která sdílí naše ambice v úsilí o dokonalost. Pro náš tým je to důležitý krok, na který se těšíme už několik let. Společně budeme posouvat technologické hranice v naší snaze o výkon a vítězství. Jsem přesvědčen, že s mistrem světa Stoffelem a dvojnásobným šampionem Jeanem-Ericem máme jednu z nejsilnějších sestav na startu!“

Stoffel Vandoorne, úřadující mistr světa Formule E: „Jsem velmi rád, že se mohu od příští sezony připojit k DS Penske. Po čtyřech letech u Mercedesu je to pro mě velká změna, ale těším se, až začnu pracovat s týmem. DS v minulosti dosáhl skvělých výsledků, dvakrát vyhrál titul jezdců a dvakrát titul týmů, což je skvělá bilance, kterou doufám brzy rozšíříme! Také mě velmi těší spojení s jediným dvojnásobným šampionem Formule E. Myslím, že s Jeanem-Ericem budeme v 9. sezóně jednou z nejlepších dvojic na startovním roštu. V současné době jsme uprostřed příprav s vozem Gen3 a já začínám příběh se svým novým týmem, takže to jsou dvě vzrušující výzvy pro nadcházející roky! Jedno je jisté, nemohu se dočkat, až se vrátím na okruhy, abych bojoval o obhajobu titulu mistra světa a spoustu trofejí!“

Jean-Éric Vergne, vítěz Formule E z let 2018 a 2019: „Jsem nesmírně rád, že mohu pokračovat v dobrodružství s DS. Náš první závod se konal v roce 2015 a myslím, že naše spojení se zapsalo do historie FE. S DS a skvělými inženýry, kteří se mnou spolupracují již řadu let, jsme společně dosáhli 28 pódiových umístění, 10 vítězství a samozřejmě jsme vybojovali dva tituly jezdců a dva tituly týmů! Během všech těchto sezón jsem si s týmem vybudoval opravdu silný vztah důvěry na lidské i sportovní úrovni. Těší mě také partnerství s Penske, který má ve světovém motorsportu obrovské jméno, a vytvoření velmi pevné dvojice se Stoffelem. Dnes se otevírá nová kapitola a my dáme vše do toho, aby DS Penske zazářil na nejvyšší úrovni. Gen3 nám nabízí nové možnosti, jak pokračovat ve skvělých výkonech, a já mám větší motivaci než kdykoli předtím bojovat o další nové tituly!“

Béatrice Foucher, generální ředitelka DS Automobiles: „Díky závodům, které se konají v obrovských městech po celém světě, a certifikaci uhlíkové neutrality je Formule E jednou z nejzajímavějších a nejprogresivnějších soutěží ve světě motoristického sportu. V této nové éře jsme velmi rádi, že můžeme spolupracovat s Penske Autosport, přední mezinárodní stájí v oblasti motorsportu. Jsme také velmi hrdí na to, že můžeme pokračovat v našem dobrodružství ve Formuli E s naším ambasadorem DS a jediným dvojnásobným šampionem Formule E Jeanem-Ericem Vergnem a přivítat úřadujícího mistra světa Stoffela Vandoorna.

Zkušenosti z Formule E nám pomáhají přenášet technologie ze závodních vozů do našich běžných silničních vozů, abychom našim zákazníkům nabídli to nejlepší. Elektrifikace je ústředním mottem strategie značky od jejího vzniku. A protože je tento průkopnický duch hluboce zakořeněn v naší DNA, budeme i nadále posouvat hranice a od roku 2024 budeme uvádět na trh pouze 100% elektromobily.“

Klíčové údaje od zapojení společnosti DS Automobiles do Formule E:

  • 89 závodů
  • 4 vítězné tituly
  • 15 vítězství
  • 44 pódiových umístění
  • 22 pole position

Datum zveřejnění

13.10.2022

Zdroj informací

DS Automobiles

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2396 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál