Na Eco Rally v Hustopečích Peugeot opět vítězil a vybojoval pohár výrobců

Na Eco Rally v Hustopečích Peugeot opět vítězil a vybojoval pohár výrobců

Agrotec Eco Rally Hustopeče (3.9.2022) byla třetím podnikem úvodního ročníku Phoenix Contact Česká Trophy v ecorally pro sériové vozy s alternativním pohonem. Tento seriál letos doplnily ještě dva samostatné podniky - Eco Rally Bohemia a Green Rally Barum Zlín, přičemž v obou těchto soutěžích se posádkám s vozy Peugeot e-208 podařilo zvítězit. Na všechny eco rally, ať už zařazené či nezařazené do šampionátu Phoenix Contact Česká Trophy, značka Peugeot v ČR vyslala své zástupce a na většině z nich získala cenné kovy. Nejinak tomu bylo v Hustopečích o uplynulém víkendu. Posádky s vozy Peugeot zde vybojovaly první místo v elektromobilech i absolutně, druhé místo v kategorii „Spotřeba“ a společně se pak zasloužily o celkové vítězství značky Peugeot v poháru výrobců.

Malebná krajina jižní Moravy láká nejen vyznavače klasické rallye, která se zde (opět za účasti Peugeotu) odehrála v červnu, ale i příznivce rallye pravidelnosti. Termín byl zvolen v neméně atraktivním období – o prvním zářijovém víkendu. Pro soutěž vozů s alternativním pohonem byla zvolena nádherná 150 kilometrů dlouhá trasa pod Pavlovskými vrchy, kterou soutěžní vozy absolvovaly dvakrát. Soutěžící odstartovali do první etapy v sobotu 3. září v 8:00 hodin ráno, druhá etapa pak následovala od 14:00 hodin. Za značku Peugeot vyrazily na trať tři posádky s elektromobily v barvách trikolory: červený a bílý Peugeot e-208 a modrý Peugeot e-2008.

Nejlépe se dařilo páru Petr Vomáčka – Martina Vomáčková s Peugeotem e-2008. Přestože v Hustopečích absolvovali s vozem značky Peugeot premiéru, bylo zřejmé, že si s tímto elektrickým SUV padli do noty. Z deseti zkoušek – RS (regularity stage) – se jim podařilo pět vyhrát, ve dvou dojet na druhém, ve dvou na třetím a v jedné na čtvrtém místě. Výsledkem je nejvyšší stupeň vítězů.

„Samotné auto bylo pro nás výzvou, jelikož jsme s podobným vozem ještě nejeli, a museli jsme si tedy vše nastavit a důkladně otestovat. Jedinou komplikací, která se nakonec vyřešila odvážnou jízdou, byl jednofázový nabíjecí kabel, přičemž třífázový by pro tento účel byl mnohem vhodnější. Výsledkem byla pomalejší, ale odvážnější jízda v druhé části rallye, jelikož před odjezdem nám auto říkalo, že máme nabito jen o 2 km více, než je celá odpolední část. Nakonec jsme však dojeli s 5 % rezervou kapacity baterie. Kromě celkového vítězství jsme jako manželská posádka vyhráli i první místo za smíšený tým,“ řekl Petr Vomáčka.

Dvojice Kryštof Hájek – Nikola Procházková s vozem Peugeot e-208 skončila tentokrát na pátém místě. V letošním roce má tato mladá posádka za sebou druhé místo v Bohemia Eco Energy Rally a čtvrté místo ve Valašské Regularity Rally. S vozem e-208 se chystá v listopadu ještě eco Rally Klatovy.

Další posádka s Peugeotem e-208, Marek Tomíšek – Jakub Motlík, zakončila Eco Rally Hustopeče na celkové osmé příčce. V kategorii „Spotřeba“ však uspěla o poznání lépe a obsadila druhé místo.

Díky vysoké účasti vozů značky Peugeot a dobrým výsledkům jejich posádek se značce letos už podruhé podařilo získat pohár konstruktérů.

Datum zveřejnění

6.9.2022

Zdroj informací

P Automobil Import s.r.o.

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.274 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál