Peugeot Rally Cup míří do Zlína

Peugeot Rally Cup míří do Zlína

Je před námi jeden z vrcholů letošní motoristické sezóny. Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín se koná už tento víkend. Jeho součástí je mimo jiné seriál Peugeot Rally Cup, který v rámci Barumky odjede svůj předposlední letošní podnik. Ve startovní listině figuruje téměř dvacet posádek s vozy značky Peugeot, do cupu odstartuje devět vozů.

Body za umístění na Barum Czech Rally Zlín se násobí koeficientem, takže Barumka může rozhodnout o letošním celkovém vítězi cupu. Nejblíže k němu má dvojice Jaromír Tarabus – Daniel Trunkát, neboli T&T, která zatím nenašla přemožitele. Jaromír Tarabus a jeho tým jsou ve Zlíně doma, takže je čeká domácí vystoupení. „Přesně před rokem jsme si na Barumce poprvé vyzkoušeli novou generaci závodní dvěstěosmičky. Dařilo se nám i v porovnání s evropskými jezdci a Peugeota jsme si opravdu užili. Letos jsme ale v úplně jiné pozici. Na jednu stranu máme už celkem dost zkušeností s tímhle autem, na druhou musíme být zodpovědnější s ohledem na důležité body, které se ve Zlíně rozdělují. Potřebujeme především dojet a udržet vedení v cupu i ve dvoukolkách. Takže se budeme snažit jet co nejrychleji, ale zároveň také hlavou. Nechtěl bych se nechat zbytečně vyprovokovat k nějakému riziku, ale s ohledem na konkurenci to bude určitě svádět.“

Jedinou posádkou, která by mohla ohrozit průběžné vedení Jaromíra Tarabuse, je polská dvojice Filip Pindel – Krzysztof Pietruszka. „Po delší pauze se vracíme na české mistrovství. Jsem si jistý, že název Barum rally vykouzlí úsměv na tváři každého rallyového nadšence. Pro mě je to jedinečná soutěž z několika důvodů. Zaprvé je součástí mistrovství Evropy, delší a mnohem náročnější závod než ostatní podniky českého šampionátu. Už se nemohu dočkat, až zažiji atmosféru nočního prologu ve Zlíně. A přesně před rokem na jubilejní Barumce jsem měl poprvé tu čest odstartovat své dobrodružství s českým šampionátem. I když se nám tehdy nepodařilo soutěž dokončit, bude mít tato premiéra v mé kariéře vždy zvláštní místo. Prioritním cílem pro tento víkend je dojet až na rampu, ale doufám, že budeme schopni bojovat s českou i evropskou konkurencí,“ říká Filip Pindel.

Ve startovní listině Barum Czech Rally Zlín je celkem jedenáct posádek s vozy Peugeot 208 Rally4, které doplní jezdci s původní variantou (208 R2) tohoto populárního vozu. „Z tohoto pohledu je zřejmé, že závodní dvěstěosmička nové generace navázala na úspěchy svého předchůdce, který byl po prodejní i sportovní stránce velmi úspěšným modelem. Těšíme se, až se naši cupoví jezdci poměří s evropskými konkurenty, kterých dorazí na Barumku úctyhodný počet. A věřím, že si tuto podívanou nenechají ujít ani naši fanoušci,“ doplnil Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

Slavnostní start 51. ročníku Barum Czech Rally Zlín proběhne v pátek 26.8.2022 v 16:00 hodin na Náměstí Míru ve Zlíně.

Datum zveřejnění

25.8.2022

Zdroj informací

Stellantis

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2841 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál