Z virtuálního světa do reality a zpět; Závodní vůz Fordzilla P1 přichází do hry GRID™ Legends

Z virtuálního světa do reality a zpět; Závodní vůz Fordzilla P1 přichází do hry GRID™ Legends

Začal jako virtuální výtvor, který vznikl ve spolupráci hráčů a designérů Fordu. O tři měsíce později byl představen jako fyzický model ve skutečném měřítku a poté se vyvinul v jedinečný herní simulátor. Nyní jej hráčská komunita, která se na vytvoření závodního vozu Team Fordzilla P1 (TFZ-P1) podílela, může konečně sama řídit ve hře GRID™ Legends od společnosti Codemasters®.

Vůz TFZ-P1, který bude k dispozici jako volně stažitelný obsah (DLC) od 23. června 2022, dostane speciální nový design a objeví se ve třídě Trackday Hypercars. Hráči se dočkají výkonu více než 782 kW (1064 k) a maximální rychlosti přes 354 km/h. Debut vozu bude doprovázet také soutěž, v níž budou hráči od 23. června do 29. července soupeřit o dosažení nejrychlejšího času na kolo.

Na oslavu tohoto milníku bude tento týden na Festivalu rychlosti v Goodwoodu vystaven model TFZ-P1 ve stejném herním zbarvení. Návštěvníci budou moci také usednout do kokpitu TFZ-P1 a vyzkoušet jej jako simulátor.

GRID™ Legends

GRID™ Legends je akční závodní hra od společností Codemasters® a Electronic Arts. Nabízí nové i zavedené herní možnosti včetně hlubšího kariérního módu s více než 250 závody, multiplayeru pro více platforem a revolučního příběhového režimu s názvem „Driven to Glory“, v němž hráči soutěží o titul GRID World Series. GRID™ Legends je k dispozici na platformách Xbox, PlayStation a PC.

TFZ–P1

Cesta závodního vozu TFZ-P1 začala v březnu 2020, kdy Ford vyzval na Twitteru hráče, aby hlasovali o technickém řešení a vlastnostech vozu včetně konfigurace sedadel, umístění motoru a uspořádání kokpitu. V průběhu hlasování bylo zasláno téměř čtvrt milionu hlasů.

Designéři Fordu pak předložili návrhy založené na odhlasovaných specifikacích k dalšímu kolu hlasování, přičemž zvítězil exteriér navržený Arturem Ariñem a interiér od Roberta Engelmanna. Pouhé tři měsíce po odhalení finálního návrhu byl na veletrhu Gamescom 2020 představen model vozu v plné velikosti.

Od té doby se z něj stal závodní simulátor a posléze platforma pro živé vysílání. V průběhu vývoje vůz vystřídal řadu různých povrchových úprav včetně experimentální reflexní oranžové barvy.

„Kruh se uzavřel; počáteční slib jsme nyní naplnili tím, že jsme závodní vůz TFZ-P1 vrátili do rukou hráčů. Navíc vytváříme dokonalý zážitek, kdy řídíte závodní vůz TFZ-P1 ve hře GRID™ Legends a zároveň v něm sedíte. Abyste pochopili, jak skvělé to vlastně je, musíte si jízdu opravdu vyzkoušet. První sezónou projektu TFZ-P1 jsme teprve začali odhalovat, co všechno je možné, a v budoucnu budeme hranice mezi digitálním a skutečným světem stírat ještě víc,“ Boris Ferko, manažer designu, Ford of Europe

Datum zveřejnění

23.6.2022

Zdroj informací

Ford Czech Republic

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2674 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál