Značka Jaguar uvádí třetí vůz pro Gran Turismo 7

Značka Jaguar uvádí třetí vůz pro Gran Turismo 7

Značka Jaguar představila svůj třetí plně elektrický virtuální sportovní vůz. Jde o Jaguar Vision Gran Turismo Roadster. Po úspěchu původního Jaguaru Vision Gran Turismo Coupé a extrémního závodního vozu pro vytrvalostní závody Vision Gran Turismo SV se nejnovější plně elektrický virtuální závodní vůz připojuje ke startovnímu poli u příležitosti uvedení hry Gran Turismo 7.

Jaguar Vision Gran Turismo Roadster je plně elektrický jednomístný vůz, který kombinuje v závodech prověřenou pohonnou jednotku z modelu coupé s výraznými tvary inspirovanými ikonickým a nadčasovým modelem Jaguar D-Type.

„Být součástí týmu, který stvořil tři virtuální vozy pro sérii Gran Turismo, byl pro mě jako automobilového designéra projekt snů. Od odhalení Vision GT Coupé v roce 2019 a Vision GT SV v roce 2020 jsme chtěli při odhalení roadsteru vytvořit dokonalý způsob, jak představit kompletní sestavu těchto tří vozů dohromady – Gran Turismo 7 se k tomu skvěle hodí,“ Oliver Cattell-Ford, Exterior Designer, Jaguar Advanced Design.

„Vizuální efekt je dramatický a neztratil by se na žádné závodní trati nebo okruhu po celém světě, od ulic nočního Tokia až po okruh Laguna Seca v Kalifornii."

Jaguar Vision Gran Turismo Roadster

Roadster je navržen tak, aby hráčům zprostředkoval čistý, niterný zážitek z jízdy ve sportovním voze Jaguar s otevřeným kokpitem, který pohání tři elektromotory o celkovém výkonu více než 1020 koní (750 kW) a s okamžitě dostupným maximálním točivým momentem 1200 Nm. Zrychlení z nuly na 96 km/h za méně než dvě sekundy a maximální rychlost přesahující 320 km/h spolu s vynikajícím svezením, ovladatelností a agilitou zajistí skutečně nezapomenutelnou jízdu.

Hladké povrchy, dramatické linie a dokonalé proporce prvních dvou vozů Jaguar Gran Turismo Vision jsou okamžitě rozpoznatelné, ale roadster má místo odnímatelné střechy jen přímo před řidičem umístěný větrný štít.

Vzadu se nachází moderní interpretace ploutve, synonymum trojnásobného vítěze Le Mans – modelu D-Type, která byla aerodynamicky optimalizována pomocí nejnovějších nástrojů výpočetní dynamiky tekutin tak, aby ji bylo možné ve vyšší rychlosti vysunout a zvýšit tak stabilitu při minimálním odporu vzduchu. 

Na ploutvi je rovněž jeden z mnoha krásných detailů, které najdete po celém roadsteru, a to tvar vlajky Union Jack vyleptaný do samotné ploutve s využitím vzoru monogramu Jaguar a decentně osvětlený LED. Dalšími tematickými symboly jsou ručně vyráběné kožené pásky na předních blatnících a ikonické kruhové světlomety v masce chladiče. 

Na řidiče zaměřený interiér modelu Jaguar Vision Gran Turismo Roadster kombinuje lehké, luxusní materiály a povrchové úpravy s propracovanými detaily. Při pohledu na elegantně dlouhou kapotu a bezkonkurenční výhled do všech stran, který je vlastní závodním vozům s otevřeným kokpitem, budou hráči plně vtaženi do děje.

Lehká a tuhá karoserie roadsteru využívající monokok je mistrovsky a pečlivě vyrobena z uhlíkových kompozitů a pokročilých hliníkových slitin. Nejmodernější lithium-iontový akumulátor je v konstrukci uložen co nejníže, což přispívá k nízké poloze těžiště, malým náklonům a rozložení hmotnosti v poměru téměř 50:50, což jsou základy pro vynikající jízdní dynamiku vozu.

Energie z akumulátoru je přiváděna ke třem lehkým, výkonným a kompaktním motorům, které byly vyvinuty s využitím zkušeností oddělení Jaguar Racing z Formula E. S jedním motorem na přední nápravě a dvěma na zadní nápravě je celkový výkon 1020 koní (750 kW) a okamžitý točivý moment 1200 Nm. Hráči se o tom přesvědčí na vlastní kůži, až budou akcelerovat od startu k maximální rychlosti přes 320 km/h.

Zážitek ještě více umocňují nové funkce vyvinuté společností Polyphony Digital pro hru Gran Turismo 7, která je nyní k dispozici pro konzole PS4 a PS5.

„Jsme moc rádi, že můžeme oznámit Jaguar Vision Gran Turismo Roadster, který doplňuje trio vozů Jaguar Vision pro Gran Turismo 7. Spolupráce s týmem designérů značky Jaguar byla skvělá zkušenost. Těšíme se, až hráči v nové hře usednou za virtuální volant. Všechny tři vozy se dokonale hodí k novému vzrušujícímu uživatelskému zážitku, který GT7 nabídne,“ dodal Kazunori Yamauchi, Gran Turismo Creator, President of Polyphony Digital Inc.

Ve hře Gran Turismo 7 budou k dispozici Jaguar Vision Gran Turismo Roadster, Vision Gran Turismo Coupé a Vision Gran Turismo SV.

Datum zveřejnění

31.3.2022

Zdroj informací

Jaguar

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2923 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál