Druhé pódiové umístnění za sebou pro DS Techeetah a Antonia Felixe Da Costu

Druhé pódiové umístnění za sebou pro DS Techeetah a Antonia Felixe Da Costu

Čtvrtý závod sezóny ABB FIA Formula E na Autodromo Hermanos Rodriguez v Mexico City byl opět akcí plnou zvratů. Antonio Felix Da Costa i Jean-Eric Vergne za volantem vozů DS E-Tense FE20 týmu DS Techeetah se během závodu úžasně posunuli v pelotonu vpřed. Portugalský jezdec Da Costa skončil v cíli stejně jako v Santiagu de Chile na druhém místě a v prozatímním celkovém pořadí se tak vyšplhal na třetí místo. Dvojnásobný mistr Jean-Éric Vergne zajel také nádherný závod a zaujal 4. místo, což je jeho nejlepší výsledek od začátku sezóny 2019-2020.

„Toto nové druhé místo Antonia Da Costy a čtvrté Jean-Erica Vergneho představuje pro tým vynikající výsledek,“ uvedl Xavier Mestelan Pinon, ředitel DS Performance. „30 bodů, které naši jezdci získali, nás jednoznačně vrátilo do hry o oba tituly! DS E-Tense FE20 jel perfektně, což je pro další průběh šampionátu velmi nadějné. Nyní se musíme zaměřit na kvalifikační jízdy a pak už nám vítězství nemůže uniknout!”

Je pravda, že jezdci stáje DS Techeetah startovali až na 8. a 9. místě. Ale monoposty s pohonem DS Performance byly stejně jako při prvních závodech v Saúdské Arábii a v Chile velmi rychlé a velmi výkonné.

„Byl to velmi pozitivní závod,“ usmíval se Antonio Felix Da Costa, když sestupoval ze stupňů vítězů. „Musíme se ale soustředit na kvalifikaci, protože máme skvělé auto, ale zatím se nám nepodařilo ho využít na maximum. Je skvělé, že jsem stál podruhé po sobě na bedně, ale zkomplikoval jsem si život startem z 9. místa. Závod byl super zábava a tým odvedl úžasnou práci v zákulisí s řízením energie, náš vztah je skvělý. Je to jen začátek, ale cítím se v týmu líp a líp a už teď se těším na další pokračování.”

Jean-Éricu Vergnemu, který startoval z osmého místa, unikly stupně vítězů jen o kousek a zaujal v optice šampionátu velmi důležité čtvrté místo. „Pro tým to byl dobrý závod, protože jsme dnes získali nejvíc bodů z celého paddocku,” prohlásil Jean-Éric Vergne. „Výsledek je tedy uspokojivý, ale budeme se i dále posouvat vpřed a tvrdě pracovat na zlepšení své pozice v šampionátu.”

Šéf týmu DS Techeetah Mark Preston, mohl být také spokojen: „Piloti i týmy odvedli tento víkend skvělou práci,“ zdůraznil. „Máme několik věcí, které musíme před příštím závodem zlepšit, aby měli Antonio a Jean-Éric ještě lepší auta, ale celkově máme vynikající stroje a jedny z nejlepších pilotů na startovním roštu. Získali jsme tu hodně bodů a na této cestě musíme pokračovat. Doufejme, že v Marrákeši získáme první vítězství sezóny!”

ABB FIA Formule E se nyní přesouvá na jediný závod na africký kontinent, start je 29. února v Maroku.

Datum zveřejnění

18.2.2020

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2387 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál