DS Techeetah úřadující šampion Formule E, představuje v předpremiéře design svého budoucího monopostu

DS Techeetah úřadující šampion Formule E, představuje v předpremiéře design svého budoucího monopostu

Formule E, která se setkala u nejprestižnějších výrobců automobilů s úspěchem, se od příští sezóny stává oficiálně mistrovstvím světa FIA. Slavná soutěž elektromobilů, jež usiluje o neustálý proces inovací, představuje Gen2 EVO, nový facelift současného automobilu. V rámci aerodynamického vývoje vozu představí společnost DS Automobiles a její partner DS Techeetah designový projekt svého budoucího monopostu.

Společnost DS Automobiles a její sportovní tým DS Performance úspěšně dokončila přechod mezi dvěma generacemi monopostů Formule E. 100% elektrická disciplína prošla mezi roky 2018 a 2019 hlubokou transformací, výkon motoru se zvýšil na 250 kW a baterie na 52 kW, díky čemuž mohou piloti absolvovat celý závod e-Prix bez nutnosti měnit vůz.

DS Techeetah postavil v loňské sezoně na start vozy DS E-Tense FE19, s nimiž získal titul jak v Poháru pilotů, tak v Poháru týmů. Tuto sezónu nasadil na městské okruhy vůz DS E-Tense FE20 (v lednu pódiové umístění v Santiagu) a současně již připravuje další generaci vozu.

Značka DS Automobiles vyvíjí pro avantgardní disciplínu Formule E design svého monopostu pro mistrovství světa 2020/2021. Gen2 EVO, u něhož došlo k úpravě předních a zadních křídel, na kryt motorového prostoru byla přidána „žraločí ploutev“ a byly odstraněny blatníky předních kol, symbolizuje jedinečnost disciplíny a ztělesňuje elektrický motorsport zítřka.

Design vozu Gen2 EVO týmu DS Techeetah, na jehož přípravu dohlížel tým Design Studia DS Automobiles, zohledňuje facelift představený pro sezónu 7 a současně si zachovává černozlaté prvky modelu DS E-Tense FE20. Prémiová značka skupiny PSA, která je držitelkou Poháru pilotů (Jean-Eric Vergne) i týmů (Techeetah) Formule E, posiluje prostřednictvím tohoto nového vzhledu, který napovídá, jak bude její monopost v budoucnu vypadat, vyjádření svého technologického know-how a svého inovativního ducha.

Vůz EVO Gen2 podle Formule E bude představen 3. března 2020 na ženevském autosalonu na stánku FIA, a to za přítomnosti týmu DS Techeetah a jeho pilota Jean-Erica Vergneho, prvního dvojnásobného šampiona Formule E a velvyslance společnosti DS Automobiles.

„Formule E je pro společnost DS Automobiles místem pro experimenty a současně prostorem pro sebevyjádření. Využíváme ji k představení své vize, kdy jsme se do ní zapojili jako první prémiový výrobce, své odbornosti v oblasti elektromobilů, kdy vítězíme v závodech i šampionátech, a svého know-how, kdy napínáme stále více inovativního úsilí do oblasti závodů. To, že jsme prvním týmem, který představuje design budoucího monopostu, je dalším krokem v rámci našeho nasazení.“ Béatrice Foucher, generální ředitelka DS Automobiles

Datum zveřejnění

11.2.2020

Zdroj informací

DS AUTOMOBILES

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2524 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál