FIA si vybrala Goodyear jako oficiálního dodavatele pneumatik pro Světový pohár cestovních vozů

FIA si vybrala Goodyear jako oficiálního dodavatele pneumatik pro Světový pohár cestovních vozů

Značka Goodyear se stala oficiálním dodavatelem pneumatik pro FIA Světový pohár cestovních vozů (FIA World Touring Car Cup – WTCR). Na základě oficiálního výběrového řízení FIA bude Goodyear partnerem seriálu po dobu příštích tří let, tedy v sezónách 2020 až 2022.

V sezóně 2020 se bude WTCR skládat z deseti závodů na třech světadílech, konkrétně v Maroku, Maďarsku, Německu, Slovensku, Portugalsku, Španělsku, Číně, Jižní Koreji a Macau. Závěrečný závod sezóny se uskuteční v Malajsii. Každý závod se jezdí natřikrát, takže celkem bude součástí závodního kalendáře sezóny třicet napínavých závodů.

Goodyear pro ně bude dodávat nejnovější generaci svých závodních pneumatik Goodyear Eagle F1 SuperSport jak v provedení bez dezénu, tak i do deště, a to již od dubnového úvodního závodu 2020 WTCR v marocké Marrákeši.

FIA Světový pohár cestovních vozů pořádá sama FIA, ale jeho promotérem jsou Eurosport Events, součást společnosti Discovery. Utkávají se v něm závodní verze velmi silných vozů značek jako Alfa Romeo, Audi, Cupra, Honda, Hyundai a Lynk & Co. Partnerství by mělo vést k významně vyšší přítomnosti značky Goodyear jak přímo na závodech, tak i v médiích.

François Ribeiro, ředitel promotéra WTCR Eurosport Events, řekl: „Goodyear má za sebou dlouhou a úspěšnou historii v oblasti motoristického sportu. Jsme proto velmi hrdí na to, že si jako svou vlajkovou loď v mezinárodních závodech vybral právě vybral WTCR. Discovery a Goodyear budou velice usilovně spolupracovat na tom, aby kultovní značku pneumatik vrátili do povědomí závodní komunity za pomoci kvalitního programu a celé řady velmi kreativních aktivit. Nepochybujeme o tom, že Goodyear bude prvotřídním partnerem WTCR jak na technické, tak i marketingové frontě.“

Mike Rytokoski, viceprezident a ředitel marketingu osobních pneumatik Goodyear v Evropě, konstatoval: „Jsme nadšení, že díky tomu, že se stáváme oficiálním dodavatelem pneumatik pro FIA WTCR, budeme spolupracovat s Eurosportem a FIA. Doplňujeme tak náš aktuální comeback na scénu světového motoristického sportu účastí na FIA Mistrovství světa endurance. Goodyearu umožní spojit se se sportovními fanoušky v celé řadě zemí a prokázat kvality řady závodních pneumatik Goodyear Eagle F1 SuperSport.“

Goodyear má za sebou dlouhou historii ve vrcholovém motoristickém sportu, s celkem 368 vítězstvími Velké ceny Formule 1 vede před všemi ostatními výrobci pneumatik. Smlouva s FIA WTCR dává vzpomenout na vítěznou éru značky Goodyear v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století při závodech evropského šampionátu cestovních vozů, které byly předchůdcem WTCR. Goodyear je trvale výhradním dodavatelem pneumatik pro NASCAR a loni oznámil, že se vrací i do světového motoristického sportu a začne dodávat pneumatiky pro FIA Mistrovství světa endurance a Evropského seriálu Le Mans.

Návrat značky Goodyear do motoristického sportu se časově kryje s uvedením pneumatik Goodyear Eagle F1 SuperSport na trh v segmentu velmi vysoce výkonných pneumatik (UUHP). Tyto pneumatiky se již umístily v čele prvního testu UUHP pneumatik testovacího online portálu Tyre Reviews.

Datum zveřejnění

8.1.2020

Zdroj informací

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2573 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál