Na mosteckém okruhu se dá jezdit i virtuálně, autodrom pronajímá simulátory

Na mosteckém okruhu se dá jezdit i virtuálně, autodrom pronajímá simulátory

Ačkoli mostecký autodrom nabízí motoristickým nadšencům svezení po velkém závodním okruhu i v zimním období, ne každý si se svým vozem na namrzlou či zasněženou dráhu troufne. Ani opatrnější řidič se však nemusí zážitku z jízdy po okruhu v ostrém tempu vzdát. Naopak, může si vychutnat pilotování silného závodního stroje v teple a bez ohledu na povětrnostní podmínky. Autodrom totiž nově pronajímá zájemcům dva počítačové závodní simulátory.

„Díky vybavení hrou Race Room a propracovanému fyzikálnímu i ovládacímu modelu jsou závodní simulátory výjimečně realistické. Lahůdkou je pak zvuk jednotlivých závodních strojů, který věrně kopíruje skutečnost. Každý simulátor je vybaven polohovatelnou anatomickou sedačkou, volantem s mechanickou zpětnou vazbou, pedálovým ovládáním plynu, spojky a brzdy. Řazení rychlostí je řešeno pádly pod volantem nebo H-řadicí pákou,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Simulátory obsahují dle výběru závody vozů GT3, cestovních upravených vozů TCR, formulových vozů a také seriál evropského šampionátu okruhových tahačů (FIA ETRC). Jezdí se vždy na okruhu mosteckého autodromu s věrně propracovanými detaily samotné dráhy i jejího zázemí.

Simulátory si zájemci mohou pronajmout přímo na autodromu, objednat si je ale lze i do místa vlastního určení. „Cena pronájmu je stanovena na 2000 korun na hodinu nebo 10 000 korun na celý den i s obsluhou. V případě pronájmu mimo areál autodromu je třeba připočíst k těmto cenám 11 korun za každý ujetý kilometr počítáno z Mostu. Ideální je tak pronajmout si simulátor například za účelem uspořádání závodu pro více jezdců, ale i jako zábavní program firemních večírků a podobně,“ doplnil Krafek.

Komu ale virtuální zážitek nestačí, může k němu přidat i skutečné svezení po velkém závodním okruhu ve vlastním voze. Nejbližšími termíny jsou soboty 18. leden a 15. únor, vždy od 10:00 do 16:00 hodin s hodinovou polední přestávkou od 12:30 do 13:30 hodin. Autodrom tak navazuje na tradici posledních let. „Chceme, aby si fanoušci užili dráhu zase trochu jinak. Jezdíme za každého počasí.“ dodal Jakub Krafek.

Velký závodní okruh si lze kdykoli pronajmout také pro individuální testování a tréninky nebo testování a tréninky závodních týmů. Objednat se lze na tel. č. 702 143 267, případně e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz.

Datum zveřejnění

4.1.2020

Zdroj informací

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2759 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál