Dakar Rally 2020 – Dvě dakarské ikony a dalších sedm MINI se vydávají do akce v Saúdské Arábii

Dakar Rally 2020 – Dvě dakarské ikony a dalších sedm MINI se vydávají do akce v Saúdské Arábii

Dakar Rally se přesunula na Arabský poloostrov, kde se jí od 5. do 17. ledna 2020 zúčastní dvě dakarské legendy MINI JCW Buggy a sedm dalších soutěžních speciálů MINI.

Rekordní vítěz dakarské rallye Stéphane Peterhansel (F), jedoucí se spolujezdcem Paulem Fiuzou (P), chce vybojovat své celkově 14. vítězství na této náročné soutěži. Druhý dále zdokonalený speciál MINI JCW Buggy bude sedlat dvojnásobný dakarský vítěz Carlos Sainz (E), jenž s podporou týmu X-raid, který je partnerem MINI Motorsport, pojede se spolujezdcem Lucasem Cruzem (E). Dalšími posádkami jedoucími s vozy MINI – tentokrát s vozy MINI JCW Rally s pohonem všech kol – bude Jakub „Kuba“ Przygonski (PL) se spolujezdcem Timo Gottschalkem (D), stejně jako Orlando Terranova (ARG) a Bernardo „Ronnie“ Graue (ARG).

Letošní dakarská rallye je rozdělena na dvanáct etap s celkovou délkou 7500 kilometrů a povede z Jeddahu (KSA) do Al-Quiddia (KSA) přes hlavní město Saúdské Arábie Rijád, kde budou mít soutěžící volný den. Přibližně 5000 kilometrů z celkové vzdálenosti přes náročné pouště bude měřených.

Datum zveřejnění

2.1.2020

Zdroj informací

BMW Group

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2486 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál