Shell nabídne zákazníkům zmenšené modely BMW M poháněné slanou vodou

Shell nabídne zákazníkům zmenšené modely BMW M poháněné slanou vodou

Dlouholeté technologické partnerství mezi značkami Shell a BMW se odráží v aktuální kolekci modelů BMW M. Každý zákazník, který od 2. prosince 2019 do 9. února 2020 natankuje na čerpacích stanicích Shell alespoň 30 litrů paliv Shell V-Power, může získat okamžitě jeden ze čtyř modelů poháněných slanou vodou za cenu 59 Kč. V případě natankování stejného množství paliva Shell FuelSave činí doplatek 79 Kč.

Jedinečnou kolekci modelů BMW M pohání slanovodní baterie. Princip pohonu je založen na chemické reakci. Slaná voda sama o sobě energii nevyrábí, ale slanovodní baterie obsahuje malou kovovou destičku, v níž je uložena energie. Jakmile dojde ke kontaktu destičky se slanou vodou, elektrony se dají do pohybu, vzniká elektřina a model BMW M je připraven vyrazit.

Každou slanovodní baterii lze použít dvakrát či třikrát, dohromady po dobu zhruba 30 minut. Po rozložení lze části baterie recyklovat. Jakmile dojde k vyčerpání energie, lze do autíčka dokoupit na čerpací stanici dobíjecí baterii s USB kabelem s efektem podsvícení modelu.

Modely BMW M doplňuje závodní dráha vyrobená ze 100% organického materiálu. Jde o hmotu, která zbyde při lisování třtinové šťávy a jež je také základem etanolu, nejběžnějšího biopaliva na světě. Dráha je velmi variabilní a lze ji postupně rozšiřovat, díky čemuž si její majitelé mohou užít spoustu zábavy, například pořádáním závodů. Cena závodní dráhy nebo dobíjecí baterie činí 79 Kč, ale každý z těchto produktů je možné získat také výměnou za 790 Shell ClubSmart bodů z věrnostního programu.

V kolekci slanovodních autíček od společnosti Shell nalezneme celkem čtyři různé modely BMW, které se navíc mohou těšit přízviskem „M“, odkazujícím na divizi sportovních vozů této vyhlášené bavorské značky. Konkrétně jde o dva „civilní“ vozy (červené kupé BMW M2 a černý kabriolet BMW M4) a dva ryze závodní speciály (BMW M4 MOTORSPORT a BMW M8 GTE).

Originální kolekce modelů BMW M odráží úspěšnou technologickou spolupráci značek Shell a BMW nejen v rámci motorsportu. Do reálných předobrazů těchto modelů výrobce doporučuje tankovat prémiová paliva Shell V-Power, motorové oleje Shell Helix Ultra a Pennzoil Platinum jsou pak partnery závodní divize BMW Motorsport.

Nabídka modelů platí do vyprodání zásob a může se na jednotlivých čerpacích stanicích lišit.

Datum zveřejnění

2.12.2019

Zdroj informací

Shell Czech Republic a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2587 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál