Mistři světa Kalle Rovanperä a Jan Kopecký otestovali nové modely MONTE CARLO

Mistři světa Kalle Rovanperä a Jan Kopecký otestovali nové modely MONTE CARLO

Ve speciální zkoušce obstály: Nové sportovní, lifestylové modely ŠKODA SCALA MONTE CARLO a ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO na mistry světa Kalleho Rovanperu a Jana Kopeckého silně zapůsobily. Jezdci továrního týmu ŠKODA Motorsport oba vozy důkladně vyzkoušeli a přitom si zvolili i svého osobního favorita. Vrcholný výbavový stupeň odkazuje na úspěšnou historii závodních vozů značky ŠKODA a oba jezdci byli z každého ujetého metru s těmito modely nadšeni. Výroba nové varianty MONTE CARLO se už v Mladé Boleslavi rozběhla, první zákazníci dostanou své vozy ještě ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Povolanější testovací jezdce na prověření sportovního charakteru i praktičnosti nových vozů ŠKODA SCALA MONTE CARLO a ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO si ŠKODA nemohla přát: oba tovární jezdci Jan Kopecký a Kalle Rovanperä patří ve své třídě k nejlepším soutěžním pilotům na světě. Jan Kopecký získal titul mistra světa v kategorii WRC 2 v roce 2018, jeho mladý týmový kolega Kalle Rovanperä z Finska má titul v mistrovství světa WRC 2 Pro za rok 2019* jistý už teď.

Společně pak zajistili pro tým ŠKODA Motorsport prvenství v hodnocení značek ve WRC 2 Pro* už na předposledním závodě sezóny ve Španělsku. Slavnostní předání pohárů mistrovství proběhne v rámci galavečera FIA po ukončení sezóny. Oba soutěžní piloti využili příležitost a vyměnili svůj obvyklý speciál ŠKODA FABIA R5 evo za sportovně laděné vrcholné verze sériových kompaktních modelů a byly přednostmi vozů SCALA MONTE CARLO a KAMIQ MONTE CARLO nadšeni.

„Hned na první pohled se mi líbily extrémně sportovní linie vozu ŠKODA SCALA MONTE CARLO. Ve spojení s různými nastaveními podvozku velice dobře sedí na vozovce a člověka vyzývá především v zatáčkách k využití jeho potenciálu. Právě v nich se pak ke slovu dostávají i sedadla poskytující dokonalé boční vedení a zároveň komfort na delších cestách. Kromě toho je skvělé, že je SCALA neustále online a že k ní bez problémů připojím svůj chytrý telefon,“ říká Kalle Rovanperä o voze SCALA MONTE CARLO.

Jana Kopeckého zase zaujal KAMIQ MONTE CARLO: „Máme rodinu, proto kladu mimořádný důraz na prostornost vozu. ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO mé nároky v tomto ohledu přesně splňuje především prostorem na zadních sedadlech a boduje i sportovním vzhledem v exteriéru i v interiéru. Díky kompaktním rozměrům a zvýšenou pozicí sedadel se v tomto SUV velice dobře jezdí po městě. A kdybych si chtěl někdy bez dětí užít sportovní jízdu, nastavím si režim Sport v systému Sport Chassis Control a po stisknutí tlačítka je vůz ještě agilnější.“

Tradiční černé prvky MONTE CARLO

Označení MONTE CARLO používá ŠKODA tradičně pro sportovní, lifestylové verze svých modelů – tento přídomek poprvé dostala v roce 1936 limitovaná zvláštní série modelu ŠKODA POPULAR. Monte Carlo vedle lesku a slávy monackého knížectví symbolizuje především motoristickou tradici slavné rallye, která se tu jezdí od roku 1911 a při níž značka ŠKODA dosáhla četných úspěchů. Společným rozlišovacím znakem aktuálních modelů MONTE CARLO jsou černé sportovní doplňky.

U vozů SCALA MONTE CARLO a KAMIQ MONTE CARLO je například rámeček typické škodovácké masky chladiče proveden v lesklé černé barvě. Černě lakované jsou také některé části předního spoileru, kryty vnějších zpětných zrcátek, zadní difuzor a nápisy, v případě modelu KAMIQ i střešní nosiče. Sériová černá sedmnáctipalcová kola Volans nebo na přání dodávaná osmnáctipalcová kola Vega z lehkých slitin jsou navíc provedená ve speciálním designu exkluzivně pro variantu MONTE CARLO.

Rozsáhlá výbava a sportovně pojatý interiér

Součástí rozsáhlé výbavy modelů SCALA a KAMIQ v provedení MONTE CARLO je mimo jiné panoramatická střecha, černé obložení stropu, sportovní sedadla s integrovanými hlavovými opěrkami a hliníkové kryty pedálů. Multifunkční sportovní volant tohoto sportovního vrcholného modelu je potažen perforovanou kůží doplněnou o červené obšití. Červené obšití se nachází také na kožené hlavici řadicí páky a madle ruční brzdy. Červená (nebo na přání bílá) je také barva LED ambientního osvětlení, které osvětluje středovou konzoli. Jak ŠKODA SCALA MONTE CARLO, tak i ŠKODA KAMIQ MONTE CARLO jsou k dispozici se všemi motory příslušné modelové řady.

* Podléhá oficiálnímu potvrzení ze strany FIA.

Monte-Carlo je ochranná známka společnosti Monaco Brands

Datum zveřejnění

26.11.2019

Zdroj informací

ŠKODA AUTO a.s.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2456 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál