Po očekávaném odchodu Sébastiena Ogiera ohlásil Citroën konec ve WRC

Po očekávaném odchodu Sébastiena Ogiera ohlásil Citroën konec ve WRC

Po rozhodnutí pilota Sébastiena Ogiera opustit Citroën Racing po skončení sezony 2019 se Citroën rozhodl odstoupit od svého programu v mistrovství světa WRC 2020, protože pro toto období nemá k dispozici žádného prvotřídního jezdce.

Citroën Racing měl uzavřené kontrakty na období 2019/2020 se dvěma posádkami (Ogier - Ingrassia a Lappi – Ferm). Bez Sébastiena Ogiera ani jiného prvotřídního pilota, s nímž by měl šanci bojovat o titul mistra světa, se Citroën s předstihem rozhodl odstoupit z programu světového šampionátu.

Zákaznické oddělení Citroënu opírající se o zkušenosti a schopnosti PSA Motorsport posílí pro rok 2020 sportovní aktivity a celosvětovou podporu zákazníků používajících vozy C3 R5. Toto rozhodnutí umožní Citroënu více zacílit marketingové aktivity ve smyslu strategie značky směrem k aktuální podpoře energetických změn a uvedení nové generace elektromobilních modelů v roce 2020.

Linda Jackson, Citroën CEO: „Naše rozhodnutí odstoupit z WRC ještě před koncem roku 2019, je důsledkem volby Sébastiena Ogiera skončit v Citroën Racing. To jsme si samozřejmě nepřáli a také si neuměli představit sezonu 2020 bez Sébastiena. Ráda bych poděkovala všem v Citroën Racing Teamu za jejich zaujetí a odpovědnost. Část DNA Citroënu je spojena právě s rally sportem a my jsme pyšní na to, že jsme se 102 vítězstvími a 8 tituly mezi výrobci značkou s nejvíce tituly WRC v historii."

Jean Marc Finot, ředitel PSA Motorsport: „Naši experti, kteří jsou pro motorsport zapálení, budou moci díky naší mateřské organizaci prokázat svůj talent ve sportovních disciplínách šampionátů, ve kterých se značky Skupiny PSA účastní."

Datum zveřejnění

21.11.2019

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2429 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál