O Truck Festival je i letos zájem, organizátoři zatím registrují na 80 kamionů

O Truck Festival je i letos zájem, organizátoři zatím registrují na 80 kamionů

Majitelé kamionů dosud přihlásili na 3. ročník přehlídky The Most Truck Festival na diváckém svahu mosteckého autodromu, která je součástí evropského šampionátu okruhových tahačů Czech Truck Prix, více než 80 vozů. Závodní víkend nabídne ve dnech 30. srpna až 1. září vedle festivalu i bohatý a pestrý doprovodný program s řadou dalších atrakcí a zajímavostí.

„Ohlas účastníků loňského festivalu byl opět velmi pozitivní. Vedle tuzemských se hlásí stále více i německé firmy. Profesionální úroveň přehlídce dodají dealeři renomovaných značek, prezentovat své vozy a služby přijedou Iveco, Mercedes-Benz nebo Volvo,“ vyjmenoval obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

Impulsem založení festivalu byla snaha zúročit čtvrt století trvající tradici závodů tahačů na mosteckém okruhu. „Atraktivní podívaná, kterou letos pořádáme už posedmadvacáté, přiláká každým rokem i řadu řidičů kamionů, majitelů dopravních a spedičních firem a dalších nadšenců, kteří jsou profesně i zájmově spjati právě s mnohatunovými kolosy. Přehlídku se snažíme zorganizovat tak, aby si ji co nejvíce užili. Podle reakcí se nám to snad daří,“ upřesnil Krafek.

Stejně jako loni se diváci mohou těšit v sobotu i v neděli na spanilou jízdu účastníků Truck Festivalu po velkém závodním okruhu, mezi naleštěnými krasavci nebudou chybět ani americké a historické kamiony. Pořadatelé zůstanou u osvědčeného modelu a pro potřeby festivalu opět vyčlení speciální plochy, a to trucker zónu, show/fun zónu a prezentační zónu. Podrobné informace o festivalu, stejně jako formulář přihlášky zájemci najdou zde.

Inspirující pro účastníky festivalu bude stánek sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA. Řidiči se dovědí informace o novinkách z legislativy i dalších žhavých tématech týkajících se kamionové dopravy. „Navíc budou k vidění různé typy kamionů a nástaveb, jež reprezentují rozmanitost silniční nákladní dopravy,“ doplnil Krafek.

Czech Truck Prix na přelomu srpna a září nabídne tradičně strhující souboje špičkových jezdců a týmů. Titul evropského šampiona obhajuje německý pětinásobný vítěz seriálu FIA European Truck Racing Championship (ETRC) Jochen Hahn. Jedním z jeho největších soupeřů je Adam Lacko z roudnického týmu Buggyra. V Mostě se jako každoročně může těšit na mohutnou podporu desítek tisíc věrných domácích fanoušků. Součástí závodního víkendu budou i vložené série Renault Clio Cup Central Europe a KIA Platinum Cup. Nově je doplní Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup. Speciály renomované německé automobilky jsou pravidelnými účastníky nejprestižnějších okruhových závodů, například DTM či ADAC GT Masters. Vstupenky na Czech Truck Prix lze zakoupit zde.

Datum zveřejnění

8.8.2019

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2629 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál