Vozy Hyundai N prokázaly v závodě 24 h Nürburgring 2019 vytrvalost a sportovní výkony

Vozy Hyundai N prokázaly v závodě 24 h Nürburgring 2019 vytrvalost a sportovní výkony

Společnost Hyundai Motor nasadila do závodu 24 h Nürburgring kompletní produktovou řadu svých vysokovýkonných vozů. Hyundai Motor se legendárního vytrvalostního závodu zúčastnil od roku 2016 již počtvrté v řadě, a to prostřednictvím značky N, která nabízí vysokovýkonné modely. Hyundai Motor tak znovu potvrdil vedoucí postavení mezi výrobci sportovních automobilů.

Závod 24 h Nürburgring se konal ve dnech 22. až 23. června na Severní smyčce Nürburgringu v Německu. Hyundai se postavil na start se závodními vozy i30 N TCR, Veloster N TCR a i30 Fastback N. Severní smyčka Nürburgringu je mimořádně náročným závodním okruhem o délce 25 km, tvořeným 73 zatáčkami, úzkými úseky, členitým výškovým profilem a ostrými zatáčkami. Konečné výsledky jsou určeny na základě vzdálenosti, kterou účastníci překonají za 24 hodin jízdy. Jedná se o nejnáročnější test výkonnosti, odolnosti a spolehlivosti všech závodních jezdců a jejich techniky.

Tři vozidla Hyundai N prokazovala po dobu dvou dnů mimořádné závodní nasazení.

Veloster N TCR dojel do cíle na 2. místě ve své třídě a na 45. místě v celkovém hodnocení. Hyundai i30 N TCR skončil na 3. místě ve své třídě a na 94. místě v celkovém hodnocení. Oba vozy předváděly na závodním okruhu Nürburgring excelentní výkony a ve třídě TCR zaujaly pozoruhodnou odolností a spolehlivostí.

Hyundai i30 Fastback N, nasazený ve třídě VT2 jako ukázka vývojových kompetencí společnosti Hyundai v této kategorii, obsadil v celkovém hodnocení 97. místo. Všechny závodní vozy Hyundai tak úspěšně dokončily mimořádně náročný 24hodinový závod. Společnost Hyundai Motor se může pochlubit vynikajícími výkony v příslušných třídách i odolností vozidel při ostrém závodním nasazení.

„Vynikající výkony sportovních a závodních vozů společnosti Hyundai Motor v závodě 24 h Nürburgring potvrzují jejich výjimečné vlastnosti,“ řekl Thomas Schemera, výkonný viceprezident a vedoucí produktové divize a oddělení N ve společnosti Hyundai Motor Group. „V rámci značky N se snažíme tyto zážitky zprostředkovávat i řidičům v každodenním provozu a sdílet s nimi nadšení pro automobily.“

Hyundai se poprvé zúčastnil závodu 24 h Nürburgring v roce 2016 s vývojovým prototypem Hyundai i30 2.0 Turbo, s nímž se umístil na 90. místě. Hyundai již v následujícím roce významně vylepšil své postavení mezi konkurencí a v roce 2017 obsadil s vozem Hyundai i30 N 50. místo. Loni dojely dva vozy i30 N TCR do cíle na 35. a 58. místě, a potvrdily tak pokračující zlepšování v kategorii vysokovýkonných vozů. Hyundai Motor svými vynikajícími výkony v roce 2019 konzistentně předváděl další vylepšení z hlediska jízdních výkonů a odolnosti i spolehlivosti vozidel. Získané zkušenosti budou využity v konstrukci sériově vyráběných osobních vozů společnosti Hyundai Motor.

Hyundai Motor kromě účasti v závodě 24 h Nürburgring předvedl vynikající výkony také v pátém podniku světového poháru cestovních vozů WTCR (FIA World Touring Car Cup), v němž závodní týmy BRC dosáhly jednoho vítězství a jednoho třetího místa.

Norbert Michelisz, jezdec týmu BRC Hyundai N Squadra Corse, v pátek dominoval prvnímu závodu na Nürburgringu, a vybojoval tak své první vítězství v sezoně. Augusto Farfus, jezdec týmu BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team, dojel do cíle druhého závodu v sobotu na třetím místě. Po pátém podniku WTCR jsou týmy BRC Hyundai N Squadra Corse a BRC Hyundai N LUKOIL Racing Team na druhém, resp. čtvrtém místě v celkovém hodnocení týmů.

Hyundai Motor poskytl během atraktivního závodního víkendu exkluzivní zážitky N 300 pozvaným hostům značky N z celého světa. Hyundai v rámci akce „24 hodin zážitků Hyundai N“ s konceptem „N Homecoming“ oslavil návrat značky N ke kořenům jejího jména „N“, které symbolizuje Namyang, globální výzkumné a vývojové centrum Hyundai, a Nürburgring, sídlo evropského testovacího centra společnosti Hyundai Motor. Program akce zahrnoval kromě veškerého pohoštění také řidičskou akademii s různými modely Hyundai N, vyhlídkový let vrtulníkem, prohlídku zázemí a večeři ve stylu BBQ na oslavu závodních úspěchů.

Datum zveřejnění

26.6.2019

Zdroj informací

Hyundai Motor Czech s.r.o.

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2513 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál