Druhý podnik ADAC GT Masters na domácí trati I.S.R. Racingu

Druhý podnik ADAC GT Masters na domácí trati I.S.R. Racingu

O nadcházejícím víkendu se I.S.R. Racing znovu objeví na trati při druhém podniku ADAC GT Masters 2019 na Autodromu v Mostě (CZE).

Po úvodním podniku plném výzev na Oscherslebenu chce český tým na domácím okruhu získat s Audi R8 LMS #33 pilotovaném Filipem Salaquardou (CZE) a Frankem Stipplerem (GER) dobrý výsledek a bude se snažit naplno využít dobré znalosti okruhu i podpory řady diváků na tribunách.

Závodní okruh má od loňského závodu nový povrch, ale konfigurace i jeho délka 4212 metrů zůstávají stejné. Okruh leží severozápadně od Prahy nedaleko hranic s Německem. Autodrom Most charakterizují převýšení a je velice technický. Na konci cílové rovinky musí piloti projet šikanou, která nabízí možnosti k předjíždění. Po ní následuje rychlá pasáž. Prostředek okruhu je plynulý, ale je tam několik zatáček a vyvážení vozu tam bude velice důležité. Nakonec jezdce čekají dvě široké pravé zatáčky na cílovou rovinku.

Jako obvykle, vše započne v pátek dvě hodinovými volnými tréninky v 11:15 a 15:50. První kvalifikace je na programu v sobotu v 10:00 a určí pořadí na startu prvního závodu, který startuje ve 14:45. Druhá kvalifikace následuje v neděli v 10:00 a druhý závod bude odstartován ve 14:45.

Fanoušci mohou oba závody sledovat živě na oficiálních internetových stránkách šampionátu www.adac-ge-masters.de, www.adac.de/motorsport a sport1.de stejně jako na oficiálním profilu týmu @isrracing na Facebooku.

Igor Salaquarda (majitel I.S.R. Racingu): „Jsme zpět na domácí trati v Mostě. Pro náš tým je to jednoznačně jeden z nejdůležitějších momentů sezóny, zejména nyní ve druhé sezóně, když máme srovnání s loňským rokem, kdy jsme ve druhém závodě byli blízko stupňům vítězů. Z pohledu techniky to není zrovna nejjednodušší okruh v kalendáři. Vyžaduje perfektní práci na nastavení a povedená kvalifikace bude důležitá kvůli dobré startovní pozici.“

ADAC GT Masters 2019 | kalendář

26.-28. dubna | Motorsport Arena Oschersleben (GER)
17.-19. května | Autodrom Most (CZE)
7.-9. června | Red Bull Ring (AUT)
9.-11. srpna | Zandvoort (NED)
16.-18. srpna | Nürburgring (GER)
13.-15. září | Hockenheimring (GER)
29.-29. září | Sachsenring (GER)

Datum zveřejnění

15.5.2019

Zdroj informací

Audi Sport

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2465 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál