OC Race na mosteckém okruhu si vyzkoušeli první nadšenci

OC Race na mosteckém okruhu si vyzkoušeli první nadšenci

Premiéru klubového závodu OC Race na velkém okruhu mosteckého autodromu ve čtvrtek 9. května ovládl novinář serveru Garáž.cz a instruktor sportovní i bezpečné jízdy Jan Červenka. Svou účast v závodě však nehodnotí z hlediska dosaženého umístění. „Vzhledem k tomu, že na rozdíl od svých soupeřů už nějaké ty zkušenosti v motoristickém sportu mám, nelze hovořit o vítězství. Potěšil mě ale dosažený čas na jedno kolo. Možnost být u toho pak beru především jako skvělou příležitost svézt se po okruhu a otestovat závodní speciál,“ svěřil se v cíli.

Auto je podle něj skvělé pro všechny, kteří uvažují o motorsportu. „Je hodné, bezvadně reaguje na pohyb volantu. Pokud jezdec udělá chybu, například v nájezdu do zatáčky, auto mu pomůže. Za sebe bych uvítal agresivnější nastavení, mohlo by být o chlup klouzavější,“ shrnul své poznatky Jan Červenka.

K letmému lehkému startu se v identických vozech Škoda Octavia RS III Cup postavili čtyři muži. Vedle Červenky neodolali možnosti vyzkoušet si auto připravené pro okruhové závodění Tomáš Michalík, Petr Hanuš a Tomáš Hadač. V tomto pořadí také první závod OC Race dokončili. „Pan Michalík přijel kvůli závodu až z Brna. Koncept se mu velmi zamlouvá. Je to jeho už druhá zkušenost s řízením speciálu Škoda Octavia RS III Cup u nás na okruhu, skutečně si jízdu užívá,” prozradil obchodní manažer pro sport společnosti AUTODROM MOST Jakub Krafek.

OC Race je v současné době jediným klubovým závodem v České republice, který nabízí shodné podmínky všem jezdcům a je dostupný i pro začátečníky. Díky své kompaktní struktuře je ideální kombinací mezi časem stráveným na závodní trati a vynaloženými náklady. Termín dalšího závodu pořadatel včas zveřejní na webových stránkách www.autodrom-most.cz.

Projekt OC Race je novinkou společnosti AUTODROM MOST. Od promotéra poháru OC Benet Cup převzala celkem 16 speciálů Škoda Octavia RS III Cup, vyzkoušet si je může každý. Projekt je tak lákavý i pro fanoušky motoristického sportu z řad amatérských řidičů, jejichž snem je svézt se po dráze za volantem závodního auta.

Podrobné informace o projektu zájemci najdou zde, přihlášky mohou posílat na e-mailovou adresu krafek@autodrom-most.cz nebo se objednat na telefonním čísle +420 702 143 247.

Datum zveřejnění

9.5.2019

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2891 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál