Citroën Total WRT zahájil sezonu WRC 2019

Citroën Total WRT zahájil sezonu WRC 2019

Citroën Total World Rally Team zahájil oficiálně novou sezonu WRC 2019 při tradiční přehlídce Autosport International v NEC Birmingham. Stalo se tak odhalením nového designu soutěžního vozu C3 WRC a představením posádek pro tento rok: Sébastien Ogier – Julien Ingrassia a Esapekka Lappi – Janne Ferm. Zbrusu nový kabát byl navržen s ohledem na oslavy stoletého výročí zrodu značky stejně jako u příležitosti návratu partnera značky Red Bull po bok dlouholetým partnerům Total a Michelin.

Francouzský průmyslník André-Gustave Citroën založil značku přesně před sto lety. Hned od počátku se stala významným výrobcem v globálním měřítku a motorsport měl pro značku vždy zásadní význam. Pro oslavu stoletého jubilea dostávají C3 WRC pro letošní sezonu prvky z originálního loga značky, které odkazuje na rok 1919, rok, kdy byla značka stvořena, stejně jako na oddanost k závodnímu sportu.

Design C3 WRC nezapomíná na představení dlouholetého partnera Total. Vždyť v roce 2019 vstupuje tato petrochemická společnost do jedenapadesátého roku technického a sportovního partnerství. Podobně pevné spojenectví panuje rovněž se značkou Michelin, což je i důvod toho, že světově proslulý výrobce pneumatik bude tým podporovat i letos. Red Bull, věhlasná značka energetických drinků, už sponzoroval Citroën od roku 2008 až do konce roku 2012 a nyní bude pro tým ze Satory oficiálním dodavatelem oblečení.

Po představení týmu pro média na Autosport International v Birminghamu se tým naostro pustí do boje na rychlých a záludných tratích Rally Monte Carlo (22.-27. ledna) s posádkami Sébastien Ogier - Julien Ingrassia a Esapekka Lappi - Janne Ferm. Po zahajovacím dějství bude v programu sezony následovat ještě třináct dalších podniků se zakončením sezony v Austrálii (14.-17. listopadu).

Citroën Total WRT, který již vybojoval celkem 99 vítězství ve WRC, hodlá zaútočit na symbolické sté prvenství ve World Rally Championschip a opět bojovat o světový titul.

Datum zveřejnění

18.1.2019

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.3261 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál