Nový šampionát GRAND PRIX historických vozidel

Nový šampionát GRAND PRIX historických vozidel

Autoklub ČR dnes společně s pořadateli sportovních podniků představil nový šampionát GRAND PRIX historických vozidel, jehož první ročník se uskuteční v příštím roce. Seriál bude mít čtyři podniky a nejlepší jezdec získá Putovní pohár prezidenta Autoklubu ČR.

Vznik šampionátu inicioval Autoklub ČR a sami pořadatelé tradičních veteránských soutěží. Miroslav Krejsa za 1000 mil Československých, Karel Kupka, organizátor Brno Revival, Ladislav Samohýl a Miloslav Regner za Grand Prix Bugatti – Zlín a Marketa Profeldová, ředitelka závodu Zbraslav–Jíloviště, deklarovali zájem zpestřovat a ve spolupráci s Autoklubem ČR zvyšovat atraktivitu jejich již teď kvalitních závodů. Hnacím motorem všech zúčastněných je vášeň pro historická vozidla a podpora této zájmové činnosti. „My vlastně obnovujeme historickou tradici. Autoklub stál u vzniku a byl přímým pořadatelem věhlasných 1000 mil československých i Zbraslav–Jíloviště, jednoho z nejstarších závodů u nás. Šampionátem navazujeme na tento odkaz a zároveň chceme podpořit současné pořadatele v jejich úsilí,“ uvedl prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček.

Autoklub ČR se ujímá role zastřešující organizace a sportovní autority. Dále zabezpečí dodávku technického zajištění systému měření času a vyhodnocení výsledků, organizační a materiální vybavení, komunikaci s veřejností a médii a propagaci šampionátu.

Soutěž bude vypsána pro vozidla vyrobeny do roku 1939. Soupeřit budou v jízdě pravidelnosti, pojedou tedy s časem, nikoliv proti němu. Do konce února 2019 budou zveřejněny standardní propozice na nových webových stránkách s představením vizuálu šampionátu. Z každého závodu bude pro média připravena foto/video dokumentace s tiskovou zprávou.

První ročník šampionátu GRAND PRIX historických vozidel se pojede v roce, kdy Autoklub ČR slaví 90. výročí klubového domu v Opletalově ulici. „Naším cílem je otvírat klubový dům široké veřejnosti. Již letos se nám to povedlo velmi úspěšnou akcí Pocta motorismu. I v jubilejním roce se zaměříme na šíření slávy nejproslulejší motoristické adresy u nás. A šampionát historických vozidel bude jednou z akcí, kterou chceme přilákat pozornost,“ prozradil Jan Šťovíček.

Kalendář závodů

Datum zveřejnění

18.12.2018

Zdroj informací

Autoklub ČR

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2519 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál