Citroën Total Abu Dhabi WRT a Kennards Hire Rally Australia

Citroën Total Abu Dhabi WRT a Kennards Hire Rally Australia

Mads Ostberg a Torstein Eriksen se úspěšně vyrovnali s řadou problémů, které před ně nastražila nedělní záludná etapa a dokončili poslední den australské rally na třetím místě. Dokázali navázat na poslední týmové vítězství ve Španělsku a potvrdit silnou druhou polovinu sezony. Craig Breen a Scott Martin dokončili soutěž na 7. pozici.

Déšť předpovídaný na několik posledních dní se nakonec dostavil při finálovém dějství v neděli. Etapu, která byla delší, než obvykle bývá závěrečný program (s 89,6 km měřených úseků), situovanou převážně na západní pobřeží do tropických deštných lesů a na úzké a velice technické tratě, ještě více zkomplikoval déšť.

I přes mnoho potíží se Mads Ostberg nedal chytit na záludnosti tratě jako mnoho dalších pilotů. Oproti předpokladům dokázal norský jezdech bezezbytku uplatnit své zkušenosti, nejprve figuroval na průběžném čtvrtém místě, když najížděl na pátého v pořadí 12 sekund během prvních dvou rychlostních zkoušek závěrečného dne. Na předposledním testu se dokázal ještě zlepšit. Zajel třetí nejrychlejší čas s odstupem pouhých 4 sekund na nejrychlejšího (na 19,27 km dlouhé RZ) a postoupil na třetí místo. Následně tak vybojoval druhé pódium sezony po druhém místě ve Finsku. Pro Citroën Total Abu Dhabi WRT to bylo současně páté umístění na stupních vítězů v tomto roce po Švédsku (2.), Mexiku (3.), Finsku (2.) a vítězství ve Španělsku.

Craig Breen měl nevýhodnou startovní pozici a za deštivých a kluzkých podmínek měl problémy. I tak ale dojel až do cíle na sedmé pozici a do týmové pokladnice přidal cenné zkušenosti.

Také řekli

Craig Breen: „Byla to pro nás vskutku obtížná soutěž zejména po naší chybě ze soboty, což značilo, že jsme museli jet v neděli naplno na velmi záludných cestách. Pro mě je pozitivní, že jsme měli optimální rychlost hlavně v průběhu první etapy.“

Mads Ostberg: „Opravdu víkend nahoru - dolů, v pátek jsme dokonce rally vedli, abychom se v sobotu na rychlostních zkouškách hodně potrápili. Nebylo jednoduché opět naskočit do sestavy po dvou měsících pauzy od Wales Rally GB. Ale bojovali jsme, nikdy se nevzdáváme a pořád naše soupeře tlačíme. Naše vyrovnanost na extrémně kluzkém povrchu byla nakonec odměněna!“

Konečné pořadí

1. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 2:59:52.0
2. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) +32.5
3. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) +52.2
4. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:02.3
5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2:30.8
6. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +3:05.1
7. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +8:59.1

Mistrovství světa - pořadí pilotů

1. Sébastien Ogier – 219
2. Thierry Neuville – 201
3. Ott Tänak – 181
4. Jari-Matti Latvala – 128
5. Esapekka Lappi – 126
6. Andreas Mikkelsen – 84
7. Elfyn Evans – 80
8. Hayden Paddon – 73
9. Dani Sordo – 71
10. Mads Ostberg – 70

Mistrovství světa - Pohár konstruktérů

1. Toyota Gazoo Racing – 368
2. Hyundai WRT – 341
3. M-Sport Ford WRT – 324
4. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 237

Datum zveřejnění

21.11.2018

Zdroj informací

Citroën

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2954 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál