Sébastien Ogier zpátky v týmu, kde to všechno začalo

Sébastien Ogier zpátky v týmu, kde to všechno začalo

S výhledem na vítězství v další sezoně Citroën Total Abu Dhabi WRT se zvláštním potěšením oznámil, že pětinásobní mistři světa SébastienOgier a Julien Ingrassia jsou zpátky v týmu pro rok 2019.

Před deseti lety v roce 2008 na Rally Wales GB Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, juniorští mistři světa, prožili skvělý debutu v C4 WRC, když vyhráli zahajovací rychlostní zkoušku a zaznamenali jejich premiérové vítězství, aby poté vedli závod až do páté rychlostní zkoušky.

Pro oznámení o návratu do týmu Citroën Total Abu Dhabi WRT, týmu, ve kterém vše v jejich kariéře začalo, si nemohli zvolit lepší příležitost, než další dějství světového šampionátu, letošní britskou rally. Před rally, na které kdysi slavili v kombinézách ověnčených slavnostními páskami, které si oba mladí Francouzi vysloužili za jejich první světový titul v juniorské kategorii v C2 Super 1600, a kde dosáhli jejich první vítězství v rychlostní zkoušce WRC. Se značkou si připsali rovněž první pódium ve WRC (druzí na Acropolis Rally 2009 v C4WRC) a následně i jejich celkové vítězství (2010 Rally Portugalsko v C4 WRC). Po jejich demonstraci výjimečného talentu ve značkovém juniorském týmu došlo rychle na jejich slib připojit se k práci s týmem během Rally Finsko 2010. Aktivně tak přispěli k zisku titulu v Poháru konstruktérů mistrovství světa 2010 a 2011.

Tým vedený Pierre Budarem potvrdil rozhodnutí angažovat pro sezonu 2019 dvojici, která usiluje o šestý světový titul po sobě a má letos na kontě dvě celková prvenství a šest umístění na pódiu. Sébastien by tak mohl získat své tituly mistra světa s třemi různými značkami. Angažmá s Citroënem bere jako velkou výzvu a je přesvědčen o velkém potenciálu C3 WRC stejně jako velké historii značky ve světě. Oboustranná touha se posunout dál a přidat sedmé celkové prvenství, to je podstata společné práce. Těsně před začátkem pařížské Motor Show (4. - 14. října), kde bude C3 WRC vystaven, je zpráva o opětovném spojení týmu a francouzské posádky ohromná pro fanoušky, kteří už vyhlížejí začátek sezony 2019 a Rally Monte Carlo (22. - 27. ledna).

Co také řekli...

Pierre Budar, šéf Citroën Racing Teamu: „Tato skvělá zpráva je především o průběžné práci s lidmi, lidské odvaze spojené s touhou psát novou kapitolu naší historie společně. Jsem obzvlášť rád, že mohu přivítat Sébastiena a Juliena zpět v našem náručí. Skutečnost, že oba se opět připojili k našemu týmu, je ohromnou vzpruhou pro celý tým. Každý člověk bude ještě víc motivovaný než kdy předtím. Každý z nás bude ještě více namotivovaný než kdykoli předtím. Jsme připravení udělat vše pro to, abychom při naší druhé spolupráci přispěli ještě více k naší ohromné historii a ukázali značku Citroën v tom nejlepším světle. Máme z toho dobrý pocit.“

Sébastien Ogier: „Jsem skutečně nadšený z nové výzvy - spolupráce s Citroënem. Už se opravdu nemohu dočkat, hlavně já jsem nikdy nezapomněl, že tento tým mi poprvé dal šanci soutěžit v mistrovství světa. Moje rozhodování ovlivnila řada faktorů. Především to byla myšlenka na možnost pracovat opět s lidmi, s nimiž šlo všechno velice dobře pár let zpátky. Jsem rovněž vzrušený z výzvy vybojovat titul mistra světa s třemi různými výrobci. Jsem přesvědčen, že auto má určitý potenciál a já mám velkou důvěru v lidi ze Satory.“

Sebastien Ogier a Citroën Racing

  • 4 sezony po sobě (2008 v C2 Super 1600, 2009 a 2010 v C4 WRC, 2011 v DS3 WRC).
  • 2 tituly mistra světa v Poháru konstruktérů (2010 a 2011).
  • 1 juniorský světový titul (2008).
  • 7 vítězných rally: Portugalsko a Japonsko v roce 2010 v C4 WRC, Portugalsko, Jordánsko, Acropolis (Řecko), Německo a Francie - Alsasko v roce 2011 v DS3 WRC.
  • 14 umístění na pódiu: 7 prvních míst, 3 druhá místa (Acropolis v roce 2009, Nový Zéland a Finsko v roce 2010) 4 třetí místa (Mexiko a Německo v roce 2010, Argentina a Finsko v 2011).

Datum zveřejnění

3.10.2018

Zdroj informací

Citroën

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2709 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál