Společnost Nissan se v rámci páté sezóny Formule E zúčastní závodů ve 12 městech po celém světě

Společnost Nissan se v rámci páté sezóny Formule E zúčastní závodů ve 12 městech po celém světě

Již byla odhalena místa konání a také inovativní nový formát seriálu závodů 100% elektromobilů v sezóně 2018-19. Tato sezóna bude zahrnovat 13 závodů ve 12 městech, počínaje Saúdskou Arábií v prosinci a konče New Yorkem v červenci. K dalším místům konání patří Berlín, Hongkong, marocký Marrákeš, Mexiko City, Monako, Paříž, Řím a Curych. Ještě bude upřesněno město konání v Číně, v němž se pojede závod 23. března.

Společnost Nissan, výrobce světově nejprodávanějšího elektromobilu Nissan LEAF, využívá tento šampionát závodů elektromobilů k prezentaci své strategie Inteligentní mobility Nissan. Elektrifikace je klíčovým pilířem této strategie, která usiluje o změnu způsobu řízení automobilů, jejich pohonu a jejich úlohy v životě společnosti. Záměrem společnosti je do fiskálního roku 2022 prodávat 1 milion elektrifikovaných vozidel ročně, včetně 100% elektromobilů a modelů e-POWER.

Společnost Nissan oznámil svůj vstup do Formule E na loňském tokijském autosalonu. V březnu tohoto roku na autosalonu v Ženevě poté značka představila grafický design svého vozu Formule E.

„Tento neuvěřitelný program závodů vyzvedává trhy, kde jsou elektromobily ideální pro jízdu ve městě,“ uvedl Michael Carcamo, ředitel globální sekce motoristického sportu společnosti Nissan. „Právě to je na Formuli E úžasné – závodíme na stejných na cestách, po nichž mohou fanoušci jezdit každý den s vozem Nissan LEAF.“

„Formule E přináší lidem akční podívanou – závodění uprostřed měst, namísto závodních okruhů někde daleko na venkově.“

Kromě zcela nových vozů Formule E 2. generace přinese nadcházející sezóna také inovativní nový formát závodů.

Nové vozy 2. generace dokončí celý závod bez tradiční výměny vozů uprostřed závodu, jak bylo zvykem v předchozích sezónách. Řidiči budou mít pro závod k dispozici celkem 200 kW elektrické energie, nicméně v určitých úsecích závodu budou mít při průjezdu zónou jednorázové aktivace přístup k 225 kW. Ta bude na okruhu vyznačena, aby ji mohli sledovat fanoušci přímo na místě, na internetu nebo v televizi.

Dva výkonové režimy budou označeny různými barvami inovativního systému LED na ochranném oblouku nad hlavou řidiče. Kromě toho bude revoluční systém FANBOOST umožňovat fanouškům hlasovat pro jejich oblíbeného řidiče a tři nejlepší z nich dostanou na krátké časové úseky k dispozici až 250 kW výkonu.

Pro šampionát páté sezóny budou mít všechny závody Formule E určený čas trvání 45 minut plus jedno kolo navíc – namísto předem určeného celkového počtu kol.

Šampionát ABB FIA Formule E 2018-19

1. Ad Diriyah*, Saúdská Arábie, 15. prosince 2018

2. Marrákeš, Maroko, 12. ledna 2019

3. (Místo konání bude upřesněno), 26. ledna 2019

4. Mexico City, 16. února 2019

5. Hongkong, 10. března 2019

6. (Místo konání bude upřesněno), Čína, 23. března 2019

7. Řím, 13. dubna 2019

8. Paříž, 27. dubna 2019

9. Monako*, 11. května 2019

10. Berlín, 25. května 2019

11. Curych**, 9. června 2019

12. New York, 13. července 2019

13. New York, 14. července 2019

*Závisí na homologaci okruhu
**Závisí na homologaci okruhu a konečném schválení městem

Účast společnosti Nissan ve Formuli E

Společnost Nissan se stane první japonskou automobilkou, která se na konci roku 2018 zapojí do seriálu závodů šampionátu elektromobilů FIA Formule E. Účast v tomto inovativním šampionátu poslouží jako další platforma pro prezentaci koncepce Nissan Intelligent Mobility, firemní strategie stojící na třech pilířích s cílem proměnit způsob řízení automobilů, jejich pohon a úlohu, kterou hrají v životě společnosti.

Vstup společnosti Nissan do silničního šampionátu elektrických vozů se kryje s uvedením nové generace vozu Formule E využívajícího novou aerodynamiku a zcela novou baterii a pohon.

Pátá sezóna série Formule E by měla být zahájena v prosinci 2018 a navštíví velká města po celém světě, včetně New Yorku, Paříže, Berlína, Říma, Curychu a Hongkongu. Společnost Nissan své úmysly ohledně Formule E poprvé prozradila na autosalonu v Tokiu v roce 2017 a podobu svého vozu představí na veletrhu Geneva Motor Show 2018.

Datum zveřejnění

26.6.2018

Zdroj informací

Nissan

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2403 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál