Mogul Racing Team chce na Rallye Český Krumlov zaútočit „na bednu“

Mogul Racing Team chce na Rallye Český Krumlov zaútočit „na bednu“

Společnost Paramo podporuje soutěžního jezdce Jana Černého z Mogul Racing Teamu při jeho přípravách na další soutěž českého šampionátu – Rallye Český Krumlov. Třetí podnik letošní sezony mistrovství České republiky v rallye se uskuteční v malebné krajině jižních Čech ve dnech 18. až 19. května 2018.

„Značka Mogul je neodlučně spjata se světem motoristického sportu a partnerství s úspěšným soutěžním jezdcem Janem Černým, který se nyní s naší podporou připravuje na nadcházející Rallye Krumlov, přináší našim vývojářům celou řadu cenných poznatků, z nichž mohou těžit i běžní motoristé, kteří stejně jako nejlepší soutěžní jezdci vsadí na prémiovou kvalitu olejů Mogul,“ říká Petr Kalach, vedoucí marketingu společnosti PARAMO. „Po minulém klopýtnutí na Šumavě bychom si chtěli spravit chuť a vrátit se do tempa na krumlovských tratích, které mám rád. Loni jsme zde například byli čtvrtí,“ dodává Jan Černý, pilot Fordu Fiesta R5, startující pod hlavičkou Mogul Racing Teamu.

Již 46. ročník Rallye Český Krumlov se uskuteční ve dnech 18. až 19. května 2018. Tradiční soutěž na asfaltovém povrchu patří mezi nejvýznamnější a nejstarší automobilové soutěže v České republice. Posádka Mogul Racing Teamu Jan Černý a Petr Černohorský bude bojovat o umístění na stupních vítězů s vozem Ford Fiesta R5 s nízkým startovním číslem 4. Účastníky soutěže čeká 15 rychlostních zkoušek rozdělených do dvou etap. Celková délka rychlostních zkoušek činí 158,61 km, celková délka letošní českokrumlovské rallye je 532,33 km a nechybí ani legendární rychlostní zkouška Malonty či divácká speciálka na výstavišti v Českých Budějovicích, kterou Rallye Český Krumlov tradičně odstartuje v pátek odpoledne.

Zanedlouho osmadvacetiletý jezdec Jan Černý, který má na svém kontě mimo jiné titul mistra Evropy v rallye z roku 2012 a v mistrovství České republiky v rallye obsadil v uplynulých dvou letech druhé a třetí místo, využívá při svých přípravách na letošní Rallye Český Krumlov bohatých zkušeností a skvělého zázemí týmu Mogul Racing Team. Letošní program posádky Mogul Racing Teamu Jana Černého a Petra Černohorského zahrnuje start v minimálně šesti soutěžích mistrovství České republiky v rallye a účast ve vybraných soutěžích mistrovství Evropy jezdců do 28 let (U28). Talentovaného českého jezdce navíc čeká pouhý týden po Rallye Krumlov slovenská soutěž Rallye Tatry a v červnu se představí se svým vozem Ford Fiesta R5, připravovaným týmem mechaniků stáje Gemini Clinic, návštěvníkům motoristické slavnosti Legendy v Praze.

Datum zveřejnění

17.5.2018

Zdroj informací

PARAMO

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2861 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál