Caterhamy rozdávaly na autodromu radost dětem

Caterhamy rozdávaly na autodromu radost dětem

Chlapci a dívky z Dětského domova Dlažkovice si užili zábavný den v areálu mosteckého autodromu. Zajímavé aktivity i adrenalinové zážitky pro ně připravily společnost LeasePlan a Nadace Terezy Maxové. K těm vrcholným pak jistě patřilo svezení po velkém závodním okruhu ve voze Caterham. Na legrační autíčko britského malosériového výrobce sportovních automobilů, které vypadá jako motokára, ale je pekelně rychlé, jeho majitelé nedají dopustit. „Neznám žádné jiné auto, které by rozdávalo radost takovými hrstmi,“ potvrdil jeden z nich.

„Jsme partnerem mosteckého autodromu a padli jsme si do oka s Janem Červenkou, motoristickým novinářem, který je zároveň dlouholetým majitelem vozu Caterham. Nadace Terezy Maxové pak dlouhodobě podporuje Dětský domov Dlažkovice. Takže jsme všichni dali hlavy dohromady a zkusili pro děti vymyslet program, na který jen tak nezapomenou. Každý jsme přispěli tím, co umíme nejlépe,“ říká Petra Ochová, ředitelka pro business development a marketing české pobočky společnosti LeasePlan, specialisty na operativní leasing automobilů.

LeasePlan podporuje děti v rámci svých lokálních i globálních aktivit. Jeho celosvětový program ChildPlan poskytuje pomoc opuštěným či handicapovaným dětem. „Naše národní pobočky vyvíjejí i vlastní iniciativy na podporu dětí. V České republice pomáháme hned několika dětským domovům,” říká Petra Ochová.

Jedním z nich je nově i Dětský domov Dlažkovice. Do Mostu dorazilo čtrnáct jeho obyvatel. Nejdříve se seznámili se základními pravidly silničního provozu a na kolech absolvovali jízdu zručnosti na místním dopravním hřišti. Vrcholem dne ale pro ně byly jízdy v Caterhamech, pro které LeasePlan zajistil prostřednictvím svého partnera zdarma palivo.

Výjimečnými zkušenostmi určitě byly prohlídka řídicí věže mosteckého autodromu, ukázka testování závodních speciálů GT3 ze série ADAC GT Masters, ale i zásah záchranářů při simulovaných nečekaných událostech na trati. Děti si prohlédly jejich přístroje a některé dokonce osobně vyzkoušely. Dostaly i malé dárky, aby z Mostu neodjížděly s prázdnou.

„Děti byly nadšené, hlavně jízdy v Caterhamech pro ně byly obrovským zážitkem. Nakonec jsme se mohli projet i my dospělí, takže jsme jim ani nemuseli závidět,“ dodává Petra Ochová. A naznačuje, že to nemusela být poslední akce, které se v Mostě LeasePlan zúčastnil. Firma s místním autodromem uzavřela roční smlouvu o partnerství. Mimo jiné počítá s tím, že tady bude pořádat kurzy bezpečné jízdy pro své klienty.

Jako úspěšnou hodnotí akci i novinář Jan Červenka: „S Caterhamy už jsme se podobných akcí účastnili ještě se závodním týmem Hello Titty Racing, a tak jsem prostě jen obeslal pár přátel, dojeli jsme na okruh a svezli pár dětí, které v životě neměly až tak úplně štěstí. Za nás řidiče mohu říct, že jsme všichni byli maximálně nadšení – byla to zábava, radost a taky první letošní okruhové ježdění. Děti vypadaly také spokojeně.“

„Jsme moc rádi, že jsme v Mostě mohli být, bylo to perfektní. Jízda na závodním okruhu byla skvělá, ale neméně prima byl i ostatní doprovodný program. Teď budou mít děti o čem mluvit a na co vzpomínat,“ nešetřil chválou vedoucí vychovatel dlažkovického dětského domova Petr Kolář

Datum zveřejnění

20.4.2018

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2686 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál