CUPRA e-Racer vítá seriál závodů E TCR

CUPRA e-Racer vítá seriál závodů E TCR

CUPRA vítá zcela nové zážitky ve světě motoristického sportu, které slibuje seriál E TCR, historicky první mistrovství cestovních vozů s elektrickým pohonem pro více značek.

V současnosti se zvažuje účast závodního vozu e-Racer v některých podnicích TCR během sezony 2018 s cílem vyhodnotit jeho potenciál v porovnání se závodními vozy TCR s pohonem na benzin.

Konečným cílem je dosáhnout nejlepšího možného detailního nastavení pravidel pro E TCR, které se stane v roce 2019 samostatným mistrovstvím.

CUPRA e-Racer je prvním cestovním vozem, který splňuje požadavky pro účast v závodech nového mistrovství E TCR. Elektromotory jsou uloženy nad zadní nápravou a poskytují nejvyšší výkon až 500 kW (680 k), což je o 242 kW (330 k) více než u verze CUPRA TCR s pohonem na benzin. Elektrický závodní vůz je vybaven také systémem rekuperace kinetické energie. V porovnání s konvenčně poháněným závodním vozem CUPRA TCR dosahuje vynikající jízdní dynamiky se zrychlením z 0 na 100 km/h za 3,2 sekundy a z 0 na 200 km/h za 8,2 sekundy, a to navzdory hmotnosti vyšší o 400 kilogramů.

Dr. Matthias Rabe, člen představenstva společnosti SEAT, zodpovědný za výzkum a vývoj, řekl, že „podporujeme E TCR, protože jsme přesvědčeni o tom, že budoucnost motoristického sportu spočívá v elektrickém pohonu. Stejně jako SEAT Leon Cup Racer položil technické základy pro mistrovství TCR, razíme nyní cestu pro nové zážitky“. Dr. Rabe z toho důvodu vyzývá „ostatní výrobce automobilů, aby se k nám v tomto úžasném dobrodružství připojili“.

CUPRA je mimořádná značka pro výjimečné lidi. Jejím cílem je oslovovat zákazníky, kteří hledají přesně to, co nová značka nabízí: jedinečnost, sofistikovanost a sportovní výkony. Nastal čas, aby se fanoušci automobilů spojili s novou značkou, která splňuje jejich očekávání. Kromě uvedení nových modelů na trh projevuje CUPRA svého závodního ducha účastí v motoristickém sportu, konkrétně v seriálu TCR. Svět značky CUPRA žije a je připraven podmanit si novou skupinu automobilových nadšenců ve více než 260 speciálně vybraných dealerstvích po celé Evropě.

Datum zveřejnění

17.3.2018

Zdroj informací

SEAT

Fotogalerie

Výběr jazyka

Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2782 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál