Steffi Halm posílí tým Schwabentruck, MAN vyměnila za Iveco

Steffi Halm posílí tým Schwabentruck, MAN vyměnila za Iveco

Třiatřicetiletá úspěšná účastnice evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC), Němka Stephanie Halm, oznámila pro letošní sezonu změnu týmu i značky. Z vozu MAN přesedlá na speciál Iveco, s nímž bude hájit oranžovo-bílé barvy týmu Schwabentruck. Sympatická blondýnka nebude chybět v žádném z osmi závodních víkendů. Jak si poradí s novou technikou, tak mohou sledovat i návštěvníci mosteckého autodromu, který je pravidelnou zastávkou šampionátu. Pod názvem Czech Truck Prix letos přivítá jezdce, týmy i diváky ve dnech 31. srpna až 2. září.

Novinky, jež se týkají Steffi, oznámil promotér FIA ETRC i tým Schwabentruck symbolicky při příležitosti Mezinárodního dne žen. „Děkuji za srdečné přijetí v rodině Iveco. Těším se na všechny závody, začínáme v nádherném italském Misanu koncem května. Poté následuje Maďarsko a jako třetí v pořadí nás čeká pro mě domácí závod na Nürburgringu. Doufám, že nám vydrží pěkné počasí i do závěrečného měření sil ve Španělsku. Věřím, že budu mít v té době dostatečný počet bodů, abych mohla bojovat o co možná nejlepší umístění. Budu se těšit, že dorazíte na závody v hojném počtu a budete mi držet palce,“ uvedla nová akvizice Iveca.

Steffi Halm patří k nejlepším jezdcům startovního pole, je rovnocennou partnerkou mužských kolegů. Svědčí o tom její vynikající výsledky. Předloni i v loňském roce skončila v celkové kvalifikaci na skvělé čtvrté příčce, když bronz jí unikl vždy jen o vlásek. Za svou šestiletou kariéru v ETRC se může pochlubit sedmi vítěznými závody.

V týmu Schwabentruck Steffi nahradila svého krajana, trojnásobného šampiona, matadora a jezdeckou legendu FIA ETRC Gerda Körbera, který na konci loňské sezony oznámil konec kariéry. V šampionátu debutoval v roce 1987, Steffi byla v té době tříletou holčičkou. „Steffi je jednou z hvězd FIA ETRC a je skvělé vědět, že v letošním roce s týmem Schwabentruck absolvuje celou sezonu. Jako žena se stala vzorem pro dívky, které uvažují o vstupu do motoristického sportu. Díky své píli a talentu je pro ně velkou inspirací," vyzdvihl jezdkyni zástupce promotéra FIA ETRC Georg Fuchs.

Iveco, přední lídr ve vývoji, výrobě, marketingu a servisu lehkých, středních a těžkých užitkových vozidel, autobusů, speciálních vozidel a motorů, má k mosteckému autodromu velmi blízko. V roce 2016 se automobilka stala partnerem společnosti AUTODROM MOST právě pro prestižní závod okruhových tahačů Czech Truck Prix.

Ivecu je motorsport blízký. „Jsme hrdí na naše přetrvávající silné pouto s týmem Schwabentruck. Pro značku Iveco to představuje obrovskou příležitost předvést kvalitu, trvanlivost a výkonnost našich tahačů a navázat kontakt s fanoušky značky z celé Evropy. Platí to tedy pochopitelně i pro mostecký závod Czech Truck Prix, jehož jsme hrdými partnery,“ potvrdil prezident značky Iveco Pierre Lahutte. 

Datum zveřejnění

14.3.2018

Zdroj informací

AUTODROM MOST

Fotogalerie

Výběr jazyka

Autoopravář JUNIOR 2024


Test Motoru

MotorCheckUp
Rychlý test pro všechny motory!

Facebook

Naše projekty

Přihlášení

Přihlášení
E-mail:
Heslo:
Page generated in 0.2392 seconds.
Redakční systém teal.cz naprogramoval Vítězslav Dostál